× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Utøvende musikk - rytmisk studieretning, bachelorprogram favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Hvorfor velge dette studiet?
Vi er opptatt av å utdanne musikere på et høyt nivå, og har to profesjonelle studio, flotte konsertlokaler og mange velutstyrte øvingsrom til disposisjon. Utøvende rytmisk musikk gir deg mulighet til å jobbe med ulike musikkstiler, improvisasjon, komponering og låtskriving, bandutvikling, sound og egenart, studioarbeid, elektronisk musikk og bransjekunnskap. Vårt mål er å legge til rette for at du skal kunne utvikle deg innenfor alle områder som musiker. Vi tilbyr utdanning i et godt og sammensveiset miljø med kreative medstudenter og lærere som legger et godt grunnlag for nettverk videre i karrieren.

Studieprogrammet har tre spesialiseringer:

 • På Utøvende rytmisk musikk er ditt personlige uttrykk og din musikalske identitet i fokus. Gjennom videreutvikling av kunstneriske og tekniske ferdigheter forberedes du til å fungere som musiker på et profesjonelt nivå. Ved siden av valgt hovedinstrument tilbys samtlige studenter på Utøvende rytmisk musikk også laptop som bi-instrument.
 • Elektronisk musikk gir deg muligheten til å følge studieprogrammet med laptop som hovedinstrument. Her står utøving, komposisjon, programmering og produksjon av elektronisk musikk sentralt.
 • I Låtskriver/artist arbeides det med ulike metoder innenfor låt- og tekstskriving som gir deg verktøyene og grunnlaget til å skape og videreutvikle din egen musikalske identitet. Som artist står utvikling av egenart og formidling i sentrum. Samtlige studenter ved spesialiseringen Låtskriver/artist tilbys også laptop som bi-instrument.

Hva lærer du?

 • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
 • Du utvikler dine ferdigheter som musiker og instrumentalist under individuell veiledning.
 • Du får oversikt over den rytmiske musikkens historie, tradisjoner og egenart.
 • Du får en faglig plattform til å utvikle deg kunstnerisk og uttrykksmessig.
 • Du lærer å beherske det å innstudere, fremføre og formidle et repertoar som er relevant for ditt instrument.
 • Du opparbeider kunnskap om arrangering, komponering, musikkteknologi, entreprenørskap og andre yrkesrelevante fagområder.
 • Studenter på "Utøvende rytmisk musikk" og Låtskriver/artist tilbys laptop som bi-instrument i tillegg til sitt valgte hovedinstrument.
 • Fullført studium gir deg graden bachelor i utøvende musikk.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og bestått opptaksprøve (finner sted i uke 10). Se informasjon om musikkopptaket på uia.no/musikkopptak.

Anbefalte forkunnskaper:
Det kreves meget gode ferdigheter i hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter på piano. Det forutsettes godt gehør og kunnskaper i relevant musikkteori samt at man er allment musikalsk orientert.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i utøvende musikk