× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Ernæring, mat og kultur, årsstudium favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Årsstudium

Søknadsfrist

15. april 2019

Studiepoeng

60

Semester

2

Om studiet

Hvorfor velge dette studiet?
Dette er studiet for deg som ønsker å lære mer om hvordan maten vi spiser påvirker helse og livskvalitet.

Årsstudiet gir deg grunnleggende kunnskap om mat, kosthold og ernæring i et helse- og miljøperspektiv.

Hva lærer du?
Du vil få kjennskap til ernæringsutfordringer i ulike grupper, hvordan ulike typer kosthold er relatert til helse og generelt om matens betydning for individ og samfunn. Du vil også lære å lage mat i tråd med nasjonale anbefalinger, og få kjennskap til hvordan man bidrar til et etisk og bærekraftig forbruk. I tillegg vil du lære hvordan man starter og driver sin egen bedrift innenfor området mat og ernæring.

Opptakskrav

 Generell studiekompetanse.

Kvalifikasjon/tittel

Ernæring, mat og kultur, årsstudium

Tilbys ved:

  • Kristiansand

Informasjon fra Samordna Opptak

Poenggrenser 2019

44.70 (primær)
52.10 (ordinær)

Studieplasser

16

Søknadskode (SO)

201646