× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Fagbrev Renholdsoperatør Sandefjord favoritt ikon

Annen utdanning
Kurset er for deg som vil jobbe med å planlegge og utøve profesjonelt renhold. Du lærer om kjemikalier og metoder til vedlikehold av overflater.

Studienivå

Anna utdanning

Om utdanninga

Opplæringen skjer i henhold til offentlige læreplaner for faget.

Faget er delt inn i 3 hovedområder.

Planlegging
Hovedområdet handler om bruk av ulike systemer for planlegging og bruk av godkjente standarder for å ivareta innemiljøet. Det omfatter også bruk av tegninger og arbeidsbeskrivelser. Utvikling av renholdsplaner og vurdering av kostnadseffektive og ergonomiske metoder står sentralt. Risikovurdering og bruk av verneutstyr inngår.

Renhold
Hovedområdet handler om ulike typer overflatebehandlinger i bygg og anlegg, installasjoner og transportmidler. Regelmessig periodisk renhold og spesialrenhold av behandlede og ubehandlede overflater inngår også. Valg og bruk av utstyr, kjemikalier og metoder står sentralt. Videre inngår estetikk og vurdering av egenskaper, tilstand og bruksområder for overflater og renholdsobjekter, i tillegg til helse, miljø og sikkerhet. Bruk av digitale verktøy for planlegging, informasjon og dokumentasjon inngår også.

Bransjelære
Hovedområdet handler om fagets historie og plass i samfunnet. Det omfatter også arbeidsrutiner, kvalitetssikring og etikk.

 

Gjennomføring:

Opplæringen foregår en kveld pr uke. Vi følger skolens ferier og går over 2. semester. Folkeuniversitetet Tønsberg holder til på Kilen i Tønsberg, Kilengt 1. Det er gode parkeringsmuligheter og busstopp rett i nærheten.

Opptakskrav:

Fullført ungdomsskole.

Vi anbefaler 2-3 års arbeidserfaring fra bransjen. Det gjør at du lettere følger undervisningen.

Noe datakunnskaper

Norskkunnskaper tilsvarende norskprøve 3

Finansiering:

Er du over 25 år og ikke har fullført vdg skole kan du ha rett til gratis opplæring gjennom voksenrett. Ta kontakt for veiledning.

Det er også mulig å søke sitt fagforbund om studiestøtte (ca 12.000kr).

Utdanningen er også godkjent i Lånekassen for lån og stipend.permisjon med lønn.

Det er mulig å søke arbeidsgiver som studiestøtte, evt permisjon med lønn.

Beskrivelser av kostnader

23500 + bøker + eksamensavgift

Læringsmål

Å forberede og kvalifisere deltakerne til å avlegge den teoretiske prøven i Renholdsoperatørfaget jf. kompetansemålene i læreplanen

Tilbys ved:

  • Sandefjord