× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Kokk intensivt favoritt ikon

Annen utdanning
Kurset er for deg som har lang erfaring som kokk, men som ikke har tatt fagbrev.  

Studienivå

Anna utdanning

Om utdanninga

Dette lærer du

 

Faget er delt opp i fire hovedområder

 

Råvarer og produksjon

 

behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater

råvarenes egenskaper og bruksområder

planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi

arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, ressursutnyttelse

effektiv og økonomisk drift.

 

 

 

 

Meny

 

planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner

spesialkost

tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning

riktig bruk av fagterminologi

Hygiene og kvalitetsstyring

 

mattrygghet og hygiene i alle ledd

gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer

 

 

Bransje, bedrift og miljø

 

organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon

etikk, helse, miljø og sikkerhet samt relevante regelverk

Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på utdanningsdirektoratet sine nettsider. 

 

 

Læringsmål

Kurset forbereder deg til å avlegge den teoretiske prøven i kokkefaget jf. kompetansemålene fra læreplanen. 

 

Tilbys ved:

  • Ski