× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Apotektekniker Vg3 favoritt ikon

Annen utdanning
Apotekteknikk passer for deg som ønsker å jobbe med rådgivning og håndtering av legemidler og apotekvarer. Etter endt utdanning kan du søke autorisasjon.

Studienivå

Anna utdanning

Om utdanninga

Utdanningen følger de offentlige læreplaner i Apotekteknikk,og består av følgende programfag:

Helsefremmende arbeid

Faget handler om veiledning av kunder om forebygging og behandling av plager og sykdommer. Legemiddelkunnskap og informasjon om riktig legemiddelbruk står sentralt. I faget inngår også tekniske hjelpemidler, sykepleieartikler, naturlegemidler, naturmidler, andre apotekvarer og førstehjelp.

Kommunikasjon og samhandling

Faget handler om individuelt tilpasset informasjon og veiledning. Sentralt står kommunikasjonsteknikker, service og samhandling med kunder og samarbeidspartnere. Videre dekker faget etisk refleksjon og konflikthåndtering.

Yrkesutøvelse

Faget handler om legemiddelframstilling, logistikk og teknisk håndtering av legemidler og andre varer. Håndtering av apotekenes IT-systemer, prinsipper for kvalitets- og internkontroll og relevant regelverk inngår også.

Læringsmål

Å forberede og kvalifisere deltakerne til å avlegge den teoretiske prøven i apotekteknikk, jf. kompetansemålene fra læreplanen.

Tilbys ved:

  • Oslo