Nøkkelinformasjon

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180.00

Semester

6

Studietempo

Heltid

Velg alternativ

Opptakskrav

YLBYGA

Poenggrenser 2020

  • Alle (ordinær)

Studieplasser

15

Søknadskode (SO)

194109

Opptakskrav

YLEL

Poenggrenser 2020

  • Alle (ordinær)

Studieplasser

10

Søknadskode (SO)

194127

Opptakskrav

YLHS

Poenggrenser 2020

  • Alle (ordinær)

Studieplasser

20

Søknadskode (SO)

194123

Opptakskrav

YLTEKP

Poenggrenser 2020

  • Alle (ordinær)

Studieplasser

15

Søknadskode (SO)

194129

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Vil du bli yrkesfaglærer? Er du stolt av faget ditt og ønsker å dele kompetansen din? Ønsker du å tenne gnisten hos ungdom og stimulere dem til å utvikle sitt potensial? Som yrkesfaglærer får du bygge videre på den kompetansen du har som fagarbeider.

Studiet er for deg som allerede har fag-/svennebrev eller tilsvarende og to års yrkespraksis. Som student kommer du til å jobbe tett mot både skole og bedrifter i studietiden. Programmet er samlingsbasert, med tre samlinger per semester. Hver samling varer i én uke. Mellom samlingene får du veiledning og gjør innlevering av obligatoriske oppgaver via nettet.

Ved NTNU tilbyr vi følgende studieretninger:

  • bygg- og anleggsteknikk
  • elektrofag
  • teknikk og industriell produksjon
  • helse- og oppvekstfag
  • restaurant- og matfag (ikke opptak 2020)

Den enkelte studieretningen gir deg undervisningskompetanse innrettet mot det tilsvarende utdanningsprogrammet i videregående skole.

Som yrkesfaglærer gjør du en viktig innsats i å heve yrkeskompetansen i fagfeltet ditt. Tar du denne utdanningen, får du dobbel yrkeskompetanse. Det gir deg flere ben å stå på i arbeidsmarkedet, med flere jobbmuligheter og større trygghet med tanke på framtida. Du blir kvalifisert for mange spennende jobber, som for eksempel yrkesfaglærer i videregående skole, medarbeider på opplæringskontor, lærer i relevante fag på 8.–10. trinn i grunnskolen, diverse fag- og lederstillinger og opplæringsjobber i bedrifter og organisasjoner. Vi har stor mangel på yrkesfaglærere, spesielt innen utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon. Behovet for yrkesfaglærere vil også være stort i årene som kommer.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor - yrkesfaglærerutdanning

Alle utdanninger innen