× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Kjemi - bachelorstudium favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Bachelor, 3 år

Søknadsfrist

15. april 2020

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Hva har mobiltelefoner, fleecegensere, toalettartikler og legemidler til felles? Jo, alle er framstilt ved hjelp av kunnskap om kjemi. Et liv uten kjemiske produkter vil være utenkelig for de fleste. For å lage nye produkter og løse verdens miljøproblemer vil framtiden trenge dyktige kjemikere.

 

Kjemi for et bedre samfunn og miljø. Kunnskap om kjemi har vært fundamental for mange framskritt og for den velstand vi opplever i dag. Men samtidig som de kjemiske framskrittene har gjort hverdagen lettere, har de også ført til forurensning og andre miljøproblemer. Uten kunnskaper om kjemi vil vi ikke være i stand til å løse disse problemene og skape en mer bærekraftig utvikling. Kunnskap om kjemi kan altså brukes både for å oppnå positive resultater og for å forstå og minimalisere negative effekter. Dette innebærer spennende utfordringer for deg som kjemiker. Kunnskap om kjemi er nødvendig for framstilling av mat og drikkevarer. Drikkevannet vårt er trygt fordi kjemiske analyser utføres regelmessig og vannet gjennomgår kjemisk behandling. Laboratorieteknikeren bruker kjemiske metoder når blodprøver analyseres. Medisiner, fargestoffer, plast og nye materialer blir framstilt fra naturens råmaterialer ved hjelp av kjemiske metoder. I kriminalsaker blir kjemiske analyser stadig viktigere, og i land- og havbruk er kjemikunnskaper grunnlaget for økte avlinger og forebygging av sykdommer hos planter og dyr.

 

Hva er kjemi? Kjemi er vitenskapen om molekyler og deres vekselvirkninger med hverandre. Moderne medisin, biologi, geologi, miljøvern og alle andre naturfag, baserer seg på grunnleggende kunnskap innenfor kjemi.

 

Hvorfor velge kjemi? Ved å studere kjemi får studentene innsikt i noe som angår de fleste i dagens samfunn, for eksempel å løse ulike miljøproblemer, og utvikle og forbedre legemidler.

 

Studiet vil føre til flere spennende jobbmuligheter. Bachelorprogrammet egner seg for deg dersom du lurer på hvorfor stoffer virker som de gjør og hvordan man kan skreddersy molekyler til legemidler, katalysatorer i industrien eller et utall andre bruksområder. Eller om du vil lære hvordan naturens kjemi fungerer, og hvordan miljøproblemer kan løses. Ved å studere kjemi får du mange valgmuligheter.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i kjemi

Informasjon fra Samordna Opptak

Opptakskrav

Poenggrenser 2019

44.70 (primær)
43.60 (ordinær)

Studieplasser

40

Søknadskode (SO)

194860