× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Filmvitenskap - bachelorstudium favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Bachelor, 3 år

Søknadsfrist

15. april 2019

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Er du glad i film? Vil du lære om filmens historie og utvikling? Om hvordan film fanger vår oppmerksomhet, drar oss inn i handlingen og skaper sterke følelser? Om måten film påvirker oss og samtidig blir påvirket av samfunnet? Om sammenhengen mellom film, kultur og ideologi? Om ulike sjangere innenfor film? Om film som en kunstform, og sammenhengen mellom film og andre kunstformer? Om film som en bransje? Om film som teknologi? Om det filmatiske språket og virkemidler filmskapere tar i bruk for å fortelle en historie? Om ulike teorier som utforsker film, dens egenart og betydning?

 

Filmvitenskap tar for seg disse og mange andre spørsmål knyttet til film. Bachelorgrad i filmvitenskap ved NTNU strekker seg over tre år, med mulighet for utenlandsopphold som en del av bachelorgraden. NTNU har samarbeidsavtaler med en rekke universiteter over hele verden.

 

Veien videre: Bachelor i filmvitenskap kvaifiserer deg for opptak til master i film og medievitenskap, samt andre masterprogram ved NTNU. Jobbmuligheter: Filmvitenskap kan brukes som utgangspunkt for karriere innen undervisningssektoren, forskning, journalistikk, filmformidling (festivaler, kino, filmbyråer), filmarkiv og andre yrker knyttet til mediebransjen og kulturarbeid.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i filmvitenskap

Informasjon fra Samordna Opptak

Poenggrenser 2019

34.00 (primær)
36.30 (ordinær)

Studieplasser

30

Søknadskode (SO)

194847