Studienivå
Søknadsfrist
Studiepoeng
Semester
Om studiet
Iblant kan det være vanskelig å være menneske. Det å være inkludert i samfunnet er viktig for alle. Her har sosionomen en viktig jobb.
Som sosionom arbeider du med mennesker som trenger støtte i en vanskelig livssituasjon. Du må vite hvordan du møter og snakker med enkeltmennesker og hvilke ressurser samfunnet har til rådighet for å hjelpe.
Når sosionomen arbeider med mennesker som trenger hjelp eller bistand, er målet å få til endring slik at den enkelte blir selvhjulpen. Dette er et hovedfokus i sosionomutdanningen. Formålet er å utdanne reflekterte og brukerorienterte sosionomer som er kvalifiserte til å arbeide med å forebygge, løse eller redusere problemer. Kunnskap om og ferdigheter i tverrfaglig samarbeid og brukermedvirkning er sentralt i studiet.
Du får fordypning i internasjonale og interkulturelle perspektiver, noe som gjør vår sosionomutdanning spesiell. Dette innebærer også at minst 20 % av studentene har internasjonal bakgrunn (egen kvote ved opptak). Du blir derfor en del av en mangfoldig gruppe.
Utdanningen fører fram til bachelor i sosialt arbeid med yrkestittel sosionom, og kvalifiserer for stillinger innenfor ulike deler av offentlig og privat sektor. Sosionomer arbeider for eksempel i Nav, barnevern, psykisk helsevern, fengselsvesenet, rusomsorgen, familievern, skolesektoren, flyktning- og innvandrerarbeid og frivillige organisasjoner.
Kvalifikasjon/tittel
Informasjon fra Samordna Opptak
Opptakskrav
Poenggrenser 2019
51.80 (ordinær)