× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Visual Effects favoritt ikon

Annen utdanning
Vil du jobbe som Visual Effects-artist på filmer som «Den 12. mann» og «Skjelvet» eller TV-serier som «Nobel»?

Studienivå

Bachelor, 3 år

Organisering

  • Undervising ved lærestaden

Søknadsfrist

15. april 2019

Semester

6

Om utdanninga

Digitale filmeffekter er med på å skape imponerende scener i mange av dagens film og TV produksjoner. Dette studiet lærer deg hvordan du får det til og gir deg kontakt med bransjen du vil inn i.

Visual Effects (VFX) benyttes for å kunne fortelle historier som aldri har blitt fortalt tidligere, på måter som aldri har blitt sett før. VFX har gjort at filmskapere kan ta oss på reiser til steder som har sluttet og eksistere eller som aldri har eksistert, og se ting vi bare kunne forestille oss. Forestill deg hva den norske filmen «Bølgen» (2015) ville vært uten den enorme digitale bølgen i Geirangerfjorden eller hva Star Wars-universet ville vært uten sine effekter.

VFX er med på å fremme historier og skape imponerende scener i mange av dagens film og TV-produksjoner. Dette studiet lærer deg hvordan du får det til og gir deg kontakt med bransjen du vil inn i.

Undervisningsopplegg

Visual Effects-studiet passer for deg som er kreativ og som kan jobbe målbevisst. Du må være motivert, samt like tekniske utfordringer. Hvis du liker å tegne, fotografere, lage filmer eller jobbe i Photoshop, kan det være du som blir fremtidens Visual Effects-artist. Studiet fokuserer på compositing hvor du lærer å lage profesjonelle filmeffekter. Graden er utviklet i tett samarbeid med ledende selskaper som Storm Studios og Gimpville.

Programansvarlig Hans Gunnar Brekke har mange års erfaring fra store produksjoner i utlandet og har blant annet brukt sin erfaring fra Jungelboken og Hobbiten-filmene i utviklingen av studiet. Med seg på teamet har han Morten Moen, tidligere VFX Supervisor på Storm Studios. Moen har vært med å bygge opp VFX-bransjen i Norge. Han har jobbet på over 60 filmer og tv-serier og har vunnet flere priser, blant annet Amanda for beste visuelle effekter i 2015.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/ svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med opptak [at] kristiania [dot] no om du vil vite mer.

Læringsmål

I den første halvdelen av studiet er hovedvekten på artistisk utvikling samt å lære basis-teknikker i VFX. Du vil utvikle et blikk for lysets kvaliteter og bildekomposisjon i emnet Fotografi. I Cinematography får du en innføring i film og kamerateknikker. I Tegning og Visuell kommunikasjon vil fokus være på storyboarding og perspektiv, mens i Farge og design vil du lære fargeteori og samspillet mellom farger som er essensielt når du senere begynner med integrering i VFX.

Du vil også lære grunnleggende 3D, samt starte VFX compositing-sporet som går igjennom hele studiet. I løpet av denne perioden deltar du i stadig større prosjekter der vi bruker denne kunnskapen.

I siste halvdel av studiet jobber studentene i større grad med tyngre og mer komplekse VFX-produksjoner. Gjennom realistiske produksjonsoppgaver bygger du opp en profesjonell showreel som vil gjøre deg attraktiv i jobbmarkedet – både her hjemme og internasjonalt. En god showreel er selve nøkkelen til drømmejobben. Du får tilgang til en mengde utstyr og spesialrom, som greenscreen-rom og VFX-lab.

Karrieremuligheter

Flere av studentene på Visual Effects-studiet har allerede fått en fot innenfor bransjen, enten ved praksisplass eller deltidsjobb i flere av de ledende studioene i Oslo. Visual Effects-industrien er i rask vekst, og skaper mange spennende karrieremuligheter for kreative studenter. Med en fullført bachelorgrad i Visual Effects kan du blant annet jobbe som:

  • Compositing Artist
  • Matte Painter
  • Matchmove Artist
  • Rotoscope Artist
  • Paint & Prep Artist.

Tilbys ved:

  • Høyskolen Kristiania Oslo