Nøkkelinformasjon

Studiested

Institutt for helhetsmedisin, avd. Oslo
Institutt for helhetsmedisin, avd. Bergen

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

4

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Deltid

Om studiet

Skolen tilbyr en av landets mest omfattende utdanninger i soneterapi, også kalt refleksologi. Du lærer alt du trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

Du lærer både fotsone-, muskulær soneterapi og øreakupunktur, i tillegg til grunnmedisin, grunnleggende ernæring og VEKS-fag. Skolen er den eneste i Norge som tilbyr muskelsoneterapi som en del av utdanningen.

Soneterapi er en refleksterapi, som grunnleggende går ut på at man ved hjelp av stimulering (trykk og massasje), blant annet under føttene, kan påvirke relevante kroppsdeler. Ved IFH lærer du å behandle føttenes og ørenes soner (her brukes nåler eller frø). Soneterapi brukes både forebyggende og som behandling for ulike lidelser.

Skolen har små klasser og gir studentene tett oppfølging.

Studiet gir 60 studiepoeng .

Det er oppstart for studiet hver høst.

 

 

 

Undervisningsopplegg

Undervisningen arrangeres på dagtid, for det meste en fire dagers bolk, lørdag – tirsdag, rundt hver tredje uke. I enkelte semester vil det forekomme noen flere undervisningsdager per måned.

Studiet består av fagene: Soneterapi, med muskelsoneterapi – Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) – Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære) – Øreakupunktur – Ernæringslære – VEKS med fordypning i kommunikasjon og samhandling – Grunnkurs i førstehjelp – Oppstart av enkeltpersonforetak (start og drift av egen bedrift).

I løpet av tredje semester starter klinikkpraksis som innebærer at studentene møter til skolens klinikk en hverdag i totalt 20 uker.

 

Opptakskrav

Kommer du direkte fra videregående er det generelle kravet for opptak til skolens fagutdanninger fagbrev eller studiekompetanse fra studieretning for helse- og sosialfag, aktivitør eller tilsvarende.

Du kan også søke opptak på bakgrunn av din realkompetanse . Med realkompetanse menes de kunnskaper søkeren har fått gjennom yrkespraksis, ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning eller på annen måte. Les mer på skolens hjemmesider om vurderingen av realkompetanse .

Opptaksinformasjon

Skolen opererer med rullerende opptak, og har derfor ingen formell søknadsfrist. Kvalifiserte kandidater tas opp frem til studiestart eller til de aktuelle klassene fylles opp.

Du finner søknadsskjema og informasjon om studieavgift på skolens hjemmesider.

Kvalifikasjon/tittel

Soneterapeut