× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

VOKAL - Kor- og solosang favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Kor, ensemble- og solosang. Enetimer i sang, store og små konserter/sceneopptredener. Opplæring i besifringsspill på piano. Samarbeid på og utenfor skolen. Linjetur de siste år: Sri Lanka.

Bruk 18 timer i uken på å

  • Utvikle stemmen
  • Innstudere repertoar
  • Utvikle sangprosjekter
  • Konserter på og utenfor skolen
  • Kor- og solistisk

Utvikling
Stemmen din uttrykker deg – å utvikle stemmen blir å utvikle deg selv.

Skoleåret er derfor en personlig reise og samtidig en felles reise der vi gjør hverandre gode, deler vår kompetanse og utfordrer hverandre sanglig og menneskelig.

Det er mange retninger innen sang og vi legger til rette for at du skal kunne utvikle din personlige stil. Uansett om du ønsker å utdanne deg videre innen sang eller bare vil ha sang som hobby, vil kunnskap om uttrykk, stemmebruk og samhandling være en nyttig erfaring å ha med seg videre i livet.

Skoledagen på Vokallinja
Vårt daglige sangverksted er klassen. Her synger vi sammen, unisont og flerstemt, lytter og lærer av hverandre – alle typer repertoar. Du får også oppfølging av sangpedagog for å sette fokus på din stemme, ditt gehør og din stil. I disse timene vil det bli satt fokus på register, intonasjon, klang og personlig stil.

Lærerne på Vokallinja har lang erfaring og utdannelse innenfor sangfaget. Mye av undervisningen foregår i vokalrommet som er spesialbygd for sang, med mye luft, lys og klang. Rommet har også eget sanganlegg.

Les mer om Vokallinjen