× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Aktiv Bo og Fritid - Europa favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Dette er ei linje som tilbyr tilrettelagt opplæring med mye aktivitet for lettere utviklingshemmede ungdommer i ei gruppe på 6-8 elever.

Linja er for deg som etter hvert ønsker å flytte i egen bolig. Her bor du på eget rom i internatet og gjennom det, øver på å bli mer selvstendig. Noe av undervisninga på linja er fag som helse og ernæring, stell av rom og klær, økonomi, idrett og leik, matlaging, formingsaktiviteter, data, sosial trening og aktiv bruk av fritida.


Utvikling og fysisk aktivitet


Her på skolen ønsker vi at du skal få utvikle flere sider av deg selv i et fellesskap med annen ungdom på samme alder. Vi legger også vekt på aktiviteter der vi bruker naturen rundt oss. Derfor er det fint om du er glad i fotturer i skog, mark og fjell og at du liker å gå på ski. Fysisk aktivitet og mestring er en sentral del av opplegget, med muligheter for blant annet sykling, svømming, klatring, snøhuletur, skigåing og ridning.
Elevene deltar på Ridderrennet på Beitostølen. Linja deltar på fellesturene med resten av skolen, og har en egen klassetur til Solgården i Spania som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.


Nye venner


Dette året blir du en del av et stort fellesskap som ønsker å gi deg trygghet og sosial kompetanse. Du vil ha mulighet til å få nye venner, nye utfordringer, til å bli mer selvstendig og delta i valgfag sammen med andre elever på skolen.
Du vil få egen primærkontakt som har oppfølgingsansvar for deg.

Les og se mye mer på: https://www.vintereventyr.no/linjene/aktiv/