× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Sceneproduksjon favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Her blir du en del av et kreativt team, både foran og bak scenen. Lyd, lys, film, scenografi, studio, konserter, events, turné. Praksis på proffe produksjoner og med erfarne folk i bransjen.

Sceneproduksjon får du være med på tonnevis av moro og spennende happenings i løpet av året. Du får opplæring i produksjon og bruk av utstyr, slik at du behersker alle elementer for å levere en kvalitetsopplevelse for publikum. 

TOPPEN står det muligheter i kø. Vi samarbeider med linjene work at music og Skuespiller om ulike sceneproduksjoner. Vi har et stort samarbeidsprosjekt der vi reiser ut på turné. Andre linjer vi kan gjøre oppdrag sammen med er Nettserie og Film og Laptopmusiker. Ellers er det ganske stilig å ha scenisk produksjon med lys og lyd på LAN og turneringer med E-sport linja. Du har for eksempel mulighet til å være med i scenecrewetSpillexpo i Oslo eller Dreamhack i Jönkøping. Det høres kanskje stressende ut, men vi har alltid tid til en god prat og en kopp kaffe på scenekanten. 

I perioder kan vi også jobbe med musikkproduksjon i studio, enten i våre egne eller ute hos profesjonelle produsenter. Vi prøver å legge til rette for at du skal få prøve mange ulike ting i feltet og samtidig få fordype deg i det du brenner for.

Linja gjør også mange oppdrag på Helgeland. Vi samarbeider tett med Mosjøen Kulturhus og musikk- og teaterfestivaler i distriktet. Som en del av Sceneproduksjons-teamet er du også involvert i en del turnerende produksjoner, og du får møte artister og folk i apparatet rundt. 

På SCENEPRODUKSJON får du et godt grunnlag for videre studier og jobbing innenfor bransjen. Vi samarbeider også med Høyskolen Kristiania (tidl. Westerdahls)