Nøkkelinformasjon

Om studiet

Hvordan ta vare på fiskemulighetene vi har i dag? Vi fisker mye og lærer å ta vare på verdenshavene. Lang studiereise til småfiskeparadiset Belize i Karibien, hvor de sloss for å redde korallrevet.

Er du glad i å fiske? Det er bra, for vi skal fiske MYE! Både i havet, i elva, på fjorden, på fjellet, året rundt! I tillegg blir det en fantastisk studietur til Belize i Karibia.

Bli en bedre fisker

Lær deg ulike fisketeknikker og bruk av ulik redskap.

Undervisning i marinbiologi og fornuftig bruk av ressurser. 

Bruk naturen

Fiskere må bli vant til å være ute i all slags vær. Vi skal ligge under åpen himmel, vi skal sove i telt og overnatte i snøhule.

I tillegg kommer du til å lære hvordan du best skal ta vare på fangsten, og hvordan du ellers kan høste av naturens overskudd.

På Sportsfiske og miljø skal vi:

  • Fiske i ferskvann og i havet
  • Fiske etter laks og ørret i elva
  • Lære å ta vare på fisken når vi har fått den på land
  • Høste av naturen
  • Dra på turer sommer som vinter
  • Lære om kulturforståelse som forberedelse til studietur

Studietur til Belize

Belize er et paradis for sportsfiskere, og hit går hovedturen for sportsfiskelinja. Her bor vi ute på små øyer i det karibiske hav. Vi snorkler på korallrevene og fisker etter verdens sterkeste og raskeste fisk, som bonefish, tarpon, permit, hai og tunfisk. 

Flott beliggenhet for deg som vil fiske!

Sund folkehøgskole ligger et steinkast unna Trondheimsfjorden, som regnes som en av Norges mest artsrike fjorder. Noen hundre meter unna skolen ligger Straumen, som er Norges nest kraftigste tidevannstrøm. Her samles mye fisk året rundt. I tillegg er det tusenvis av vann, skogstjern og elver i Trøndelag som vi kan utforske.

Klikk her for å lese mer om linja

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.