× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Idrett Afrika favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Prøv nye idretter og gled deg til et år med mange spennende aktiviteter inne og ute. Kiting, klatring, kajakkturer, ballspill, styrketrening helt uten utstyrspress!
Fabelaktig studiereise til Afrika.

 

På skolen har vi egen gymsal, styrkerom, fotballbane og fitnessrom. Vi ligger ved fjorden og skolen har 10 kajakker med fullt utstyr. I nærmiljøet er det sandvolleyballbane, idrettshaller med helt ny klatrehall, turnhall, svømmehall og innendørs løpebane. 

Årsplan

De første ukene på skolen er fylt med mye aktivitet, og vi jobber med å bli godt kjent. Vi spiller sandvolleyball, drar på dagsturer, padler kajakk, spiller fotball og mye annet.  Fø høstferien drar vi på lengre turer i to uker. En av ukene er satt av til kajakktur, mens den andre er satt av til fjelltur.

Tiden mellom høstferien og jul jobber vi mer med frivillighet. Vi lærer oss å være trenere, og er med som trenere hos lokale idrettsklubber. Vi drar også på et større arrangement for å være frivillig. Det blir også mye aktivitet inne i skolens gymsal og styrkerom. Hvis høststormene er bra, hender det vi tar ut kajakkene for å surfe litt, og/eller tar brattkortet innendørs.

Før jul begynner vi å jobbe med studieturen, og planlegger den innimellom all julekosen.

Etter jul drar vi på studietur til Zimbabwe og Sør-Afrika. Grunnet situasjonen i Zimbabwe kan det hende at vi endrer reisemål til Zambia, men innholdet vil i stor grad bli det samme.

 Etter vinterferien prøver vi å få til så mye vinteraktivitet som mulig. Det blir langrenn, skøyter, kiting, topptur osv.

Etter påske gjør vi alt som er gøy som vi ikke har rukket enda. Vi drar i klatrepark, dagstur på sykkel, svømming, friidrett m.m.

Les mer om linjen på vår hjemmeside