× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Enduro favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Enduro er hastighetskjøring og utholdenhet med sykkel over lang tid. Konkurransen kan deles inn i to kategorier, Enduro spesial som er kjøring på lukket område og Enduro etappeløp

I Norge er det tillatt å kjøre Enduro på spesielt godkjente områder i regi av en klubb/skole som er medlem i NMF.

I Enduro spesial konkurreres det som oftes på motocrossbaner og området omkring banen. Det telles runder og den som har kjørt flest runder på en forhåndsbestemt tid vinner. I Enduro etappe kjøres det fartsprøver med transportstrekker mellom fartsprøvene. Rally Dakar er det beste eksemplet på et Enduro etappeløp. Det er også den vanligste måten å kjøre Enduro på internasjonalt, men i Norge og Norden er Enduro spesial mest vanlig.

Det er mulig å få registrert endurosykkelen med svarte skilter når den skal brukes til trening og konkurranser, ved å fremvise kjøretøybevis som du løser hos NMF og lisens hos biltilsynet.

Alle som kjører enduro må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisenser som du kan løse når du møter opp på en bane. Skolen vil hjelpe deg der. For å få trenings- eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs som innholder 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk.