× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

For deg som elsker å danse og opptre. Inngående dansetrening og sceneerfaring som inspirerer til danseglede! Fokus på blant annet jazz, hip hop og moderne dans, og studieturer til London og Lanzarote.

Dette er linja for deg som ELSKER Å DANSE og stå på scenen. For deg som kjenner blodet bruse og ikke klarer å stå stille når du hører musikk du liker. Ett år på danselinjen ved Ringerike Folkehøgskole er et år med masse dansetrening, sceneerfaring og kreativt arbeid fylt med danseglede.

Hovedfokus er jazz, moderne og hip hop.

Andre sjangre vi skal utforske er ballett, yoga, afrikansk og diverse pardans-stiler. 

Vi setter opp to egne danseforestillinger som vi produserer selv. Elevene vil også kunne oppleve å få danse på eksterne opptredener, noe som gir elevene mulighet til å få prøve seg på ulike arenaer. 

Skolen er lokalisert sentralt på Østlandet. Det tar en time med buss til Oslo, noe som gjør at vi nyter godt av Oslos yrende danseliv i form av blant annet forestillinger og gjestepedagoger.

Et år på danselinjen ved Ringerike Folkehøgskole gjør deg til en bedre og tryggere danser med god og bred sceneerfaring. Du videreutvikler ditt eget bevegelsesspråk, og øker danseteknikken og selvtilliten din slik at du lettere kan by på deg selv.

Vi har et helt nytt scenebygg med stor, profesjonell scene, en flott dansesal, veldig gode treningsfasiliteter. På Ringerike Folkehøgskole er ingen dager like og siden vi er ”skolen som aldri sover” har du et bredt tilbud fra morgen til kveld. I tillegg står dansesalen stort sett alltid disponibel til dansernes bruk.

Et helt år med masse danseglede venter! Hva venter du på?