× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

MatLyst favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Et år med smak, kreativitet og matglede i fokus. Festmat og hverdagsmat. Bærekraft og kortreist mat. Det italienske kjøkken, verdensmat og streetfood. Matreiser i Trøndelag, Oslo og Italia.

Hos oss får du mulighet til å utvikle kunnskap og ferdigheter innen matlaging, enten du tenker på et yrke innen matfaget eller er ute etter å imponere som hobbykokk. Vi har et helt nytt skolekjøkken hvor du virkelig kan få utfolde deg.

MatLyst er en allsidig matlinje hvor smak, kreativitet, matglede og fellesskap står i fokus.

Dette gjør vi:

Sjølberging/Matauk: Vi høster, plukker og sanker fra åker og natur. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet.

Kortreist mat/Lokal mat: Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.

Hverdagsmat/Festmat: Livet har flest hverdager, og hos oss vil du lære hvordan du kan lage god hverdagsmat. Vi vil ha fokus på smarte valg, både for helsa, lommeboka og miljøet.

I forkant av høytider som jul og påske vil vi lage tradisjonell festmat.

Verdenskjøkken: Under dette temaet vil vi prøve oss på smaker og teknikker fra nære og fjerne lands matkulturer.  Kanskje kan vi lage en internasjonal streetfoodbuffet til glede for hele skolen?

Det italienske kjøkken: Italiensk mat er populær verden over. Vi gjør oss bedre kjent med det italienske kjøkken. Vi lærer om de ulike regionene og deres spesialiteter med tanke på årets store høydepunkt; matreise til Italia.

Matblogging og matfotografering: Linja har egen blogg. Den finner du her: https://matlystpmf.net/