× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

MatLyst favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Bli med på mateventyr i Trøndelag.På vårt nye skolekjøkken får du prøve deg i spennende emner som matauk,streetfood og det italienske kjøkken. Vi drar på turer i Trøndelag, og du får 2 uker i Italia.

Liker du deg på kjøkkenet, og synes det er spennende å lære om mat og matproduksjon? På MatLyst får du mulighet til å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen matlaging, enten du ser for deg et yrke innenfor matfaget, eller vil imponere som hobbykokk. Vi legger vekt på variasjon, mestring og fellesskap.

Dette gjør vi:

Høst: Vi starter med tema matauk. Da skal vi høste, plukke og sanke fra åker og natur. Vi har vår egen kjøkkenhage hvor vi dyrker poteter, grønnsker og urter. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi vil ha fokus på  lokal og kortreist mat. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag. Vi tar den gyldne omvei på Inderøya, og vi tilbereder mat i fjæra på Fosen. Vi besøker verdensarvbyen Røros.

Førjulstid: I november starter vi med juleforberedelsene på MatLyst. Da er det god stemning med produksjon av tradisjonell julemat og julebakst. 

Vinter: Under emnet streetfood/verdensmat får du prøve deg på nye smaker og teknikker fra forskjellige verdenshjørner, og du får være med på å arrangere streetfoodparty for resten av skolen. Vi reiser til Oslo for å besøke Oslo Streetfood, Mathallen og Vippa.

Vår: Nå har tiden kommet for å smake på det italienske kjøkken. Vi lager italiensk mat, og gleder oss til vårens høydepunkt, vår matreise til Piemonte i Italia. Denne turen legges i forbindelse med skolens fellestur.

Sjekk ut hva årets elever har opplevd på linjebloggen: https://matlystpmf.net/