× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Klatring, ski og kajakk favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Bli med på klatring ute og inne, buldring, rafting, via ferrata, kajakk, alpint, topptur, snøhule, hundekjøring, skredlære, rappel, grottetur, kite med mer. Linjetur til Lofoten og Alpene i Italia.

På en liten idyllisk plass i Trøndelag finner du den perfekte blanding av fjell, vidder, sjø og berg som legger perfekt til rette for klatring, ski og kajakk.

 Sylane og Roltalen nasjonalpark ligger en times kjøretur fra skolen, hvor fjellski, telt, snøhuler og tursekken gir deg de beste opplevelsene. Kveldene deler du med nye venner rundt bålet, og på dagtid går du med utsikter du husker for alltid. 10 minutter fra skolen ligger Trøndelags nyeste klatrevegg og buldrevegg, og 30 minutter unna ligger Hell klatrefelt, godt kjent blant de fleste norske og utenlandske sportsklatrere. En spasertur ned fra skolen ligger Selbusjøen, som idyllisk legger til rette for padling, tur og lek i kajakk. For å få de gode kystopplevelsene padler vi i Lofoten og i Flatanger der vi kan utfordre oss i tidevannsstrømmen.

 Når kulda endelig setter inn tar vi med oss alpinskiene til Åre i Sverige, Meråker alpinanlegg, og Såslia som er det lokale alpinanlegget. Om ikke vi tar skiene på ryggen og går på topptur i Sylane eller på Storskarven. Kanskje blir vi kjørt med snøscooter til basecamp der primusen varmer i teltet og latteren sitter løst. Eller kanskje vinden er perfekt og vi må slippe alt og slå opp kiten.

 Er du virkelig gira, går du på Gyversalen rett ovenfor skolen og renner fra toppen på 600 moh., igjennom skogen og avslutter med et bad i skolens basseng og badstue.