× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Hesteliv favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Hestesport kombinert med friluftsliv. Rideturer i naturen. Sprang, dressur og positiv trening for en motivert hest. Stikkord: hestelykke, voltige, kjøring, stevner, feltritt, mounted games, hesteshow.

 

Undervisning i sprang, dressur og feltritt. Vi har en fin feltrittsbane. Vi har gode trenere som underviser med utgangspunkt i sentrert ridning.

Tett samarbeid med den lokale hestesportklubben, mulighet for å delta på lokale stevner og klubbaktiviteter. Uansett om ditt mål er et sosialt fellesskap eller feltritt og sprangridning, venter mange gode opplevelser på deg.

Friluftsliv på hesteryggen, både overnatting og kortere grillturer, med fantastiske opplevelser i ekte villmark - langt fra hverdagen.

Horsemanship, både fra bakken og i salen, med faste treninger gjennom året.

Rideturer på Norges lengste og fineste sandstrand ved ferskvann.

Mulighet for å være med Selbu lasskjørerforening til Rørosmartnan.

Tømmekjøring og kjøretrening, med mulighet for travkjøring ved interesse.

Mulighet for Grønt kort-kurs.

Planlegging og gjennomføring av juleshow.

Vi drar på en utenlandstur, aktuelle reisemål er USA, Afrika, Spania og Italia.

Det skal være godt å leve som hest på PMF, vi har fokus på hester og menneskers trivsel i stallen. Hestene skal trenes jevnlig, variert og med et positivt rettet fokus. Hos oss går hestene i flokk(er) og har alltid tilgang på grovfor (høy og halm) og oppvarmet vann. Om solen blir for sterk eller regnet høljer ned kan hesten stå under tak flere plasser på vår utegangen som er godt over 1 km lang. Utegangen vår er basert på systemet Paddock paradise.