× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Musikk Utøvende Instrument favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Vil du spille i band og bli bedre sammen med andre? Stå på scenen, jobbe i studio og utvikle deg på instrumentet ditt? Da er dette linjen for deg!

Et år på Utøvende Instrument gir deg rikelig med samspillserfaring, og du får muligheten til å utvikle deg sammen med andre dyktige musikere i ulike sjangre og besetninger.

Gjennom undervisningen på bandrommet får man tilbakemeldinger, både som band og som individuelle utøvere, og du blir utfordret på hvordan du kan bidra på best mulig måte inn i det musikalske fellesskapet.

Vi jobber med at du skal finne din sound, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med.

På Musikk Utøvende Instrument er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning!

  • Linjetiden utgjør 9 timer i uka.
  • Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag.
  • Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Utøvende Instrum linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio. 

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker.