Nøkkelinformasjon

Om studiet

Det handler om de gode opplevelsene, kunnskap og ferdighet. Du forbereder og gjennomfører korte og lange turer på Nordkalotten. I fellesskap vil du og de andre bli hverandres beste turkamerater.

FOR DEG SOM

  • elsker teltlivets gleder og å være på tur
  • ønsker sterke naturopplevelser
  • drømmer om skiturer på Nordkalotten

TRADISJONELT NORDISK FRILUFTSLIV

utgjør den røde tråden på linja. Med omtrent 45 overnattinger ute får vi virkelig kjenne på elementene. Vi har to turer på ca to ukers varighet, i tillegg til flere fem-dagers turer. Vi kommer derfor godt inn i en fin flyt på tur. Rutiner er viktig, og her vil du lære flere triks og knep enn du trodde fantes. Lag din egen turmat, bestem turplanen selv, og bli en god turleder.

Image removed.

Vi har fokus på sterke opplevelser i natur. Gjennom året vil vi øve på nødvendig kunnskap for å drive tradisjonelt norsk friluftsliv. Samholdet og fellesskapet vi får vil gjøre oss sterke. Det gjør oss kanskje ikke i stand til å flytte fjell, men det gjør at vi kommer lettere opp på dem.

Turene våre vil vi tilbringe høyt i nord på Nordkalotten. Et år nord for polarsirkelen vil gi deg alt fra blodrød himmel, nordlys og stjerner. Vi søker kunnskap om naturen, om hvordan vi kan bruke den og ta vare på den. Vi gjør oss erfaringer på tur som gjør oss i stand til å gjennomføre mer ekstreme turer i fremtiden.

- Les mer om linja på vår egen hjemmeside

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Lignende utdanninger