× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

2. års elev/JC Trainee favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

På vår skole tilbyr vi et nyutviklet og målrettet ledertreningsprogram vi har kalt JC TRAINEE.
Linja er for andreårselever og for personer som har gjort noe som er tilsvarende et folkehøyskoleår.

Med JC Trainee på Kristiansand folkehøyskole, får du 9 måneder som trainee, med intensiv ledertrening og fri kost og losji.

Som trainee får du et unikt innblikk i skolens indre liv, med mye praksis på skolens linjer og tett opplæring og oppfølging av linjelærer. Du får også masse verdifull miljøarbeiderpraksis ved å lede, lage og sette igang aktiviteter på kvelder og i helger. Du får se ledelsesprosesser på nært hold, og selv prøve å lede under veiledning av dyktige lærere, og tett oppfølging fra skolens ledergruppe.

 

Alle traineene begynner og avslutter året med egne turer.

Ukentlig drar alle traineene på 1-2 dagers turer i nærområdet hvor de går igjennom et 5 trinns refleksjonsprogram i løpet av året.

Totalt 40 samlinger med metodisk ledertrening med en kristen basis. 

 

Femtrinnsprogrammet fokuserer på personlig utvikling, lederferdigheter og karakterbygging. Det har en kristen basis og er systematisk bygd opp rundt historien om den ledertreningen Jesus brukte overfor sine 12 lærlinger. Han tok dem med på turer, fylte båtene deres med mengder av fisk, tok dem med på toppturer og lot dem møte livets harde realiteter. Vi prøver å få til noe av det samme her.

Mer informasjon om skolen finner du her. Vi kan love gode boforhold i egne hytter/leiligheter, samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets skjærgård. Skolen ligger kun 15 minutter unna Kristiansand lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum.