× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Aktiv hverdag - Botrening favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Turer i fantastisk natur, idrett og leik, musikk og mange nye venner! Botrening på Høgtun er et tilrettelagt tilbud som skal forberede deg til en mest mulig selvstendig hverdag.

Botrening

Du vil dette året bo på internat med de andre elevene. En viktig del av året er fellesskapet med de andre elevene og lærerne på skolen. Vi har stort fokus på et inkluderende fellesskap. Mye av undervisningen foregår i klassen, men det vil også være opplegg som går på tvers av linjene, som turer, fellesfag og valgfag. I løpet av en vanlig uke er vi innom temaene personlig utvikling, sosial trening, rom- og klesvask, handle og lage mat, idrett, lek og friluftsliv og personlig økonomi.

Aktiviteter og turer

I tillegg til turene og aktivitetene på linja, skal vi være med de ulike linjene ved skolen. Du vil dermed få oppleve noe av det de ulike linjene har å by på. Det kan være matlaging i skogen, fjelltur, sykkeltur, hest, ballsport, kreative fag m.m. I klassen vil vi ha mange turdager og dra på noen overnattingsturer. I november drar vi på skoletur til New York.

Aktiv fritid

På fritiden på Høgtun skjer det mye spennende. Hver fredag er det cafè og lørdagskveldene er det elevkveld. Søndagskvelder inviteres du til “Kvilepuls”, et kristent møte med sang, musikk og tid til å senke pulsen. Hver kveld finner elevene selv på mye kjekt, som ballspill i gymsalen, kino i vår egen lille kinosal, strikke/heklekvelder, spillkvelder, turer til trimposten og mye mer. 

Opptak

Søknad sendes ikke via folkehogskole.no, men via denne lenken: Søknad Aktiv Hverdag.

Les mer om Aktiv hverdag - Spania  på vår hjemmeside!