× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Hest, allround favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Hestelinja for deg som trives best med ei variert og allsidig undervisning, der du både lærer om, og praktiserer mange ulike sider av hestefaget. Undervisning etter nivå. Ta gjerne med din eigen hest.


Best på hest! 


Fjordane er kjent for sitt gode hestemiljø og blir ofte kalla "Hestefolkehøgskulen". Vi starta med hestelinje i 1987. Nesten 1500 elevar har hittil gått på denne linja, som er den mest allsidige hestelinja du kan finne på folkehøgskule i Norge. Her møter du 6seks dyktige lærarar som underviser på hestelinjene. I tillegg er det jamleg besøk av gjestelærarar på område som hestemassasje og stretching, kiropraktor, saltilpassing og tannspesialist.

Hest Allround får du ein variert hestekvardag, der du er innom mange spennande emner innan hestefaget. Du får mulighet til å prøve alt frå klassisk dressur og sprangridning til gymkhana, bruksridning og ridning med halsring. Fokus er å ha det gøy med hest.

Vi har mange kjekke og erfarne skulehestar, som har mykje å lære vekk dersom du treng å låne hest. Du er også velkommen til å ta med din eigen hest dersom du ønsker det.

Du finn mykje meir informsjon om linja her: fjordane.fhs.no