× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Smak og Behag favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Linja for deg som vil bli flinkere til å lage mat. Mat og trivsel hører sammen. Få kunnskaper om matlaging som er verdifull bagasje for fremtiden.

Det er fantastisk gøy å lage mat! – På Smak og Behag vil du få den erfaringen og kunnskapen som skal til for å lykkes på kjøkkenet. Tenk, fremover er det du som skal lage mye av maten du spiser – hvor greit er det da ikke å bruke et år på å lære og lage god og sunn mat? Du får kombinert et folkehøgskoleår med nyttig lærdom for livet! Alle setter pris på god mat – tenk på alle de sultne magene – inkludert din egen – som vil bli imponerte over dine kommende kokkekunster!

Vi fokuserer på grunnleggende ferdigheter, og vi setter absolutt ingen krav til forkunnskaper når det kommer til matlagingen.

Du vil få opplæring fra mange ulike spesialister innenfor ulike områder:

  • Sushi
  • Vårruller
  • Konditorfaget
  • Pizzabaking i skikkelig ovn
  • Dyrking / høsting av grønnsaker / frukt
  • Mat til enkelt friluftsliv, med og uten stormkjøkken
  • Eplepressing
  • Kakebaking
  • 3-retters middager
  • Gjærbakst
  • Gulasjsuppe
  • Restemat og bærekraft
  • Julekaker
  • Vegetarmat
  • Skikkelig søndagsmiddager
  • Snacks
  • Sjokolade, marsipan, karamell...

Vi har et topp moderne skolekjøkken med 5 basestasjoner og et eget trivelig spiserom! Vi lager mat sammen med klassen vår, men vi vil også få mulighet til å vise frem talentet vårt på skolens storkjøkken.

Fellestur til Kambodsja

Hele skolen reiser på en fantatisk opplevelses -og dannelsesreise til Kambodsja! Dette blir et eksotisk møte med et veldig annerledes land - Dette må du bare glede deg til!