× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Xtremsport - Sør-Afrika favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Paragliding, speedriding, fallskjermhopping og havkajakk! Spennende utfordringer som gir stor personlig utvikling. Dette er linja for deg som søker det "lille" ekstra!

Xtremsport - Sør-Afrika er for deg som søker det lille ekstra. Arne, vår dyktige og erfarne instruktør og lærer, gleder seg til å bli kjent med deg og til å dele lidenskapen sin med deg. Som elev på vår xtremsport-linje får du lære å bli en trygg luftsportsutøver med kunnskaper, ferdigheter og holdninger til å ta vare på deg selv og andre i et utviklende luftsportsmiljø. Her får du drive med paragliding, speedriding og fallskermhopping på en sikker og trygg måte.

Aktivitetene utøves i områdene rundt skolen, i naturskjønne Lofoten og Vesterålen nord for Polarsirkelen, langs kysten av Det indiske hav i Sør-Afrika og i Rena-traktene.

Det kreves ingen forkunnskaper, men du må være aktiv og motivert.

Ofte stilte spørsmål:

* Må man være i veldig god fysisk form for å gå på linja?

- Nei. Mange av våre elever er gjerne lite vant til friluftsliv når de begynner. Når året er omme er de som regel i mye bedre form enn da de begynte.

* Jeg har høydeskrekk. Er dette et problem?

- Nei. Vi legger stor vekt på at elevene skal kjenne seg trygge når de er ute med vingene. Gjennom å tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og erfaringer blir elevene trygge piloter.

* Trenger jeg mye kostbart utstyr?

- Du vil trenge en del utstyr, f.eks. toppturski. Men dette behøver ikke koste mye. Bruk det du har eller kjøp brukt! Er du i tvil om hva du trenger, kontakt skolen.