Nøkkelinformasjon

Om studiet

Fjell- og skogsturer, bål og matlaging, kanopadling, brevandring, toppturer, vinterturer på ski, alpint og kystfriluftsliv. Opplev: Jotunheimen, Hedmark, Trysil, Rendalen og Sveriges vestkyst.

Vil du lære å ta vare på deg selv i naturen? Vil du ta utfordringer og sove i telt og lavvo? Vil du lage mat på stormkjøkken, og nyte varmen rundt bålet etter en lang dag på tur?

På Friluftsliv får du oppleve bre­vand­ring, kano­eks­pe­di­sjon, ulike fiskemetoder, klat­ring, snowboard/alpint/telemarkski i Trysil og topp­tu­rer, Femunds­marka på skim, Sølenriket og Hedmarksvidda. Vi har egen utstyrs­pakke til ele­vene, og du får sesong­kort i Try­sil, nor­ges største skianlegg!

 

Studieturer 

Med Friluftsliv drar du på mange turer, både kortere og lengre. Vi overnatter mye utendørs med telt og lavvo, eller tar inn på hytter. De lengre turene går til:

  • Jotunheimen: Brevandring, fiske og topptur på Glittertind
  • Kanoekspedisjon i Kynnavassdraget
  • Fjellvandring i Sølenriket
  • Vinterekspedisjon i Femundsmarka nasjonalpark
  • Vintertur til Lofoten
  • Større apriltur med fokus på enten kyst eller vidde

Les mer om studieturene på vår hjemmeside

Se bildegallerier

 

Utstyr 

Du utsty­res i skole­året med telt, storm­kjøk­ken, øks, snø­spade, kom­pass og kart­mappe. Av eget utstyr tren­ger du en stor sekk, varm sove­pose, hodelykt, kniv,  egnet tøy til årstidene, tur– eller fjell­ski og snow­board eller alpinski/twin-tip. 

På Friluftsliv får du sesong­kort i Try­sil, som også kan brukes utenfor undervisningen.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.