Nøkkelinformasjon

Om studiet

Her skal du starte din egen profesjonelle bedrift og utgi et spill på nettet eller utarbeide andre måter å tjene penger på spillteknologi.

Du få en unik innføring i hvordan lage et spill fra start til ferdigstilling og hvordan man utgir dette på digitale platformer som Steam eller Google Play. Her får du erfarne veiledere fra industrien samt ha muligheten til å skape din fremtidige arbeidsplass. Dette er et tilbud for de som allerede har gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole (eller har lignende erfaring) og har lyst til å gå dypere ned i faget.

I løpet av skoleåret vektlegges selvstendig arbeid og studentene har stor frihet til å utforme sin faglige hverdag og sette seg høye mål for egenutvikling. I starten av skoleåret vektlegges det entreprenørielle ved en virksomhet der man gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter man har til å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen komme opp med et opplegg skreddersydd til bedriften og i samtaler med en ekstern veileder utarbeide en plan for hele året.

Eksempler på virksomhetsområder en studentbedrift kan ha:

* Utvikle spill fra start til slutt med utgivelse på slutten av året. Dette kan være et større prosjekt som utgis på Steam eller lignende nettbutikker.

* Bruke spillteknologi til å få oppdrag fra industrier som har bruk for simulering, markedsføring eller visualisering ved bruk av spillteknologi.

* Andre faglig relevante inntektsgivende oppdrag for lokalmarkedet eller på nett.
 

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt Studentbedrift-opplegg.

Om du vil vite mer om vårt tilbud for å Spillldesign og Grafikk på førsteåret se her.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.