× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Skuespill for Scene og Film favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Drømmer du om å bli skuespiller? Vil du stå på en scene eller spille i film? Har du ambisjoner om å videreutvikle skuespillertalentet ditt? Vi hjelper deg ett skritt videre med å nå drømmen.

En skuespiller må bruke sin egen kropp som instrument. Derfor jobber vi med stemmebruk, bevegelse, avspenningsteknikker, karakterarbeid og improvisasjon. Stanislavskijs metode er grunnlaget for mye av undervisningen. Vi arbeider med gitte omstendigheter, de fysiske handlingers metode, observasjonsevne, fantasi og analyse. Som skuespillerelev vil du få muligheten til å jobbe individuelt, i grupper og sammen med hele klassen. Skuespill er en kollektiv kunstform som setter store krav til samarbeidsevner.

Vi har et tett samarbeid med Film- og TV-klassen og alle får gjennom minst tre prosjekter prøve seg foran kamera. I tillegg får elevene være med på en stor teaterproduksjon i Black Box-format.

Både gjennom filmklassens mange kortfilmer, i flerkameraprosjekt med TV-klassen, og i skuespillerklassens eget filmprosjekt får du nyttig erfaring med arbeid både foran og bak kamera. Vi har ulike spennende workshops ledet av profesjonelle aktører i bransjen, deriblant methodacting, scenekamp, casting og auditiontrening.

I løpet av året vil elevene få informasjon, råd og veiledning i forhold til ulike skuespillerutdannelser, søknadsfrister og auditiontrening. I tillegg får de muligheten til å oppleve mye forskjellig teater og film, og de får også en grundig innføring i hvordan en skuespillers hverdag ser ut. Teater, film, TV-drama, reklame, dubbing, casting osv er stikkord i den forbindelse. Dette vil forhåpentligvis gi elevene nyttig bagasje i forhold til valg av skoler osv.