× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Foto og YouTube favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Drømmer du om å bli fotograf eller jobbe med film? Hvorfor velge? Veien fra foto til levende bilde er kort. Nå kan du lære begge deler. Dette er linjen for deg som vil styrke din visuelle kompetanse.

Et år på Foto og YouTube linja gir deg nødvendig, grunnleggende kunnskap og erfaring til videre utdanning eller som utgangspunkt for en spennende praksisplass. Det blir et lærerikt år hvor du jobber på egenhånd med oppgaver eller i grupper med foto- og filmprosjekter  og vi får spennende besøk av gjestelærere gjennom året.  

Gjennom året får du prøvd deg på location, i studio, som fotojournalist, og å arbeide med reklame, dokumentar og kunstfoto. I filmdelen lager vi filmsnutter, kortdokumentarer og musikkvideo.


Programvare:

Vi legger fokus på god og profesjonell arbeidsflyt enten man jobber i Photoshop, Lightroom, Bridge og Premiere Pro.  


Eksterne forelesere:

Tidligere har vi hatt forelesere som Bjørn Opsahl, Agnete Brun, Rune Christiansen, Paul Audestad,  Espen Wallin og Rolf Ørjan fra Virus. Dette gir mulighet til å treffe profesjonelle fotografer og regissører, høres dere erfaringer og få seg et kontaktnettverk. I tillegg er begge lærerne ved linja aktive i bransjen.

Foto- og You Tubelinja har et eget nyoppusset fotostudio med lysutstyr, fire arbeidsstasjoner med scanner, A3 printer, tre A4 printer og en stor printer vi bruker til å produsere bilder til utstilling. Vi har også tilgang til analogt mørkerom for de som vil jobbe “old school”.


Utstilling, bokutgivelse og publisering på nett:

Målet er at elevene lager to utstillinger i løpet av året, en fotobok, et photoesssay som publiseres som nettmagasin og filmer til YouTubekanalen vår.

Besøk oss på ÅPEN DAG!