× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Drømmer du om å lage film? Ønsker du å bli en del av den nye norske filmgenerasjonen, og kanskje få filmen din nominert til Amandus?

Filmlinjen vektlegger praktisk arbeid med filmproduksjon. På tvers av fagfunksjoner er fokuset å utvikle gode filmfortellinger i kortfilmformatet. Du blir utfordret på dine kreative evner, får grunnleggende innføring i manusutvikling, filmens organisasjonsstruktur, prosesser og ledelse. Målsetningen er å skape godt samarbeid, gi studentene praktisk erfaring til å utvikle og produsere sine egne fiksjonsfilmer. Filmlinjen tilbyr tett oppfølging og evaluering med våre lærere som er profesjonelle filmarbeidere.

Flere av våre studenter finner veien til noen av de fremste høyere filmutdanningene i Norge og utlandet. Danvik gir også filmelevene en unik mulighet til å få en fot innenfor den norske filmbransjen gjennom et andreår. Les mer om linja her!

I filmklassen får du  grunnleggende teoretisk opplæring etterfulgt av praktisk arbeid i produksjonsgrupper. Her får du mulighet til å prøve ut og fordype deg i forskjellige fagfunksjoner: produsent, regissør manusforfatter, klipp, fotograf eller lyd.


UTSTYR:


Vi benytter opptak og etterarbeidsverktøy tilsvarende det bransjen bruker.

Canon c100
Zennheiser mikrofoner
Zoom opptakere
Kino Flo
Avid Media Composer
Adobe Premiere


EKSTERNE FORELESERE:

Vårt nettverk av dyktige filmarbeidere besøker oss gjennom forelesninger og workshop i blant annet lyssetning, filmfoto, klipp og lyddesign.