× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Film & Animasjon favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Retter seg mot deg som elsker film, magien i det vakre og mystiske som ligger i de 25 bildene per sekund. I alle mulighetene. I atmosfærene. I fortellingen.

Film & Animasjon er et kreativt laboratorium hvor eksperimentering er en av de viktigste metodene for å lære faget å kjenne. Her er det åpenhet og nysgjerrighet som gjør rammene runde.
 Dette er avansert leking.
 Ta en titt under overflaten. Hva er det som egentlig skjer. Hvordan fungerer de visuelle mekanismene.

Vi er opptatt av det gode og fantastiske bildet og fokuserer på å lære kamera og filmteknikk godt. Forstå kjernen av det å lage interessante og spennende levende bilder i en sammenheng av lyd, estetikk og bevegelse. Sammen med klipping, god postproduksjon med riktig fargekorrigering og visuelle effekter og animasjon. Dette er en linje med masse rom og kreativ frihet. Hos oss er det mye dialog og fabulering og fantasideling. Her trenger du ikke være redd for å ha sprø og uvanlige ideer. Vi digger det sprø og uvanlige.

På Film & Animasjon snakker, ser, lager og tenker vi film.  Det trenges ingen forkunnskaper om film, hverken praktisk eller teoretisk, men du må ønske å lære. Det kreves innsats og arbeidsvilje for å trives på kurset. Og du kan ikke være redd for å bli sliten. Tilbake får du frihet til å skape, ferdigheter du trenger, gode og erfarne veiledere og masse impulser fra et kreativt miljø.

Animasjon har vært en del av linjen i mange år og er en viktig del av pensum, men det fokuseres nå mer mot ren filmteknikk, eksperimentering og visuelle effekter. Fordypning i animasjon er fortsatt mulig.

Jenter anbefales å søke! Vi trenger flere kvinnelige filmskapere!