× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Tegneserie & Manga favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

På Bjerkelys Tegneserie- og Mangalinje digger vi tegneserier i alle sjangre og uttrykk, og tilbyr deg muligheten til kreativ utfoldelse i den perfekte balansen mellom å lære og å skape!

Tegneserie og Manga. Hos oss ønsker vi å speile bredden i tegneserier og manga som kommunikasjonsmedia. Det vil si, at vi streber etter å tilrettelegge undervisningsinnhold og opplegg for den enkelte elev slik at alle får best mulig utgangspunkt for å forbedre seg i nøyaktig den stilen og retningen de ønsker, uansett om det er manga, episke superhelthistorier, semirealistiske postapokalyptiske skildringer eller humorstriper som kan utfordre dagens striper om deres plass i avisene, og dette med bruk av de teknikkene og materialene man vil.

 På Tegneserie- og Mangalinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe dine egne karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie eller manga – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig.

Du vil bli introdusert for ulike tegneverktøy, tradisjonelle som digitale, få muligheten til å delta på kurs med profesjonelle serieskapere og reise på fagturer i inn- og utland. Velkommen til en verden der du bestemmer rammene.

Vi tilbyr deg et skoleår der du kan tilegne deg kunnskaper om dette populære mediet, og vi oppfordrer deg til å gjennom året finne dine egne metoder og personlige tegnestil, som gjør nettopp dine historier til noe unikt. Dette er bare noe av det du får oppleve sammen med andre tegneserie- og/eller mangaentusiaster fra hele landet.

Følg oss gjerne på instagram!