× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Kunst - Mexico favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Finn ditt uttrykk. Lær deg ulike teknikker. Utforsk ulike kunstarter og håndverkstradisjoner. Atelieret vårt har stor takhøyde og våre hverdager er avhengig av ditt initiativ og din fantasi.

Vi har 16 timer sammen i atelieret hver uke. I tillegg kan du jobbe selvstendig frem til kl. 23.00 alle dager. Atelieret vårt er stort og velutstyrt med godt lys og takvinduer. Her får du veiledning og oppfølging fra profesjonelle kunstnere.

Du får undervisning i;

  • maleri,
  • tegning,
  • foto,
  • grafikk,
  • streetArt,
  • bokbinding
  • skulptur m.m.

Vi jobber også med egne prosjekter og faglig fordypning i ulike tema.

I verkstedet vårt på Agder har vi en stor grafisk presse. Den bruker vi hovedsakelig til Linoleumssnitt og monotypi.

På skolen har vi også en keramikk avdeling i et eget hus med peisovn; du lærer å bygge, modellere og dreie i steingodsleire og porselen. I tillegg spikker vi i tre og hugger i stein.

Linjen samarbeider med det profesjonelle grafiske verkstedet Myren grafikk. Vi får jobbe i deres verksted, hovedsaklig med aquatint/etsing og storformat silketrykk.

Hvert år får vi besøk av designerne Karoline og Sara Skotte. De holder workshop i smykkedesign. Du lærer deg støpeteknikk i porselen samt prosess og produksjon frem mot en smykkekolleksjon bestående av minst 3 deler. 

Tidligere Agder elev og anerkjent fotograf Nora Savosnick kommer på besøk og underviser i ´ìdentitet``. Dette er en prosessbasert workshop hvor vi sammen finner ulike måter å komme frem til ett, eller flere uttrykk i valgfri teknikk.

Vi presenterer våre arbeider på utstillinger på skolen eller i nærmiljøet, og jobber sammen om et utsmykkingsoppdrag.

Galleribesøk og småturer.

Linja reiser på to utenlandsturer; Italia og Mexico.