× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Global utvikling favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Afrika & Asia- 2 verdensdeler, 2 reiser. Arbeid for en bistandsorganisasjon, kulturforståelse, prosjektledelse, solidaritet, fattigdomsbekjempelse, internasjonale konflikter. Dykking, surfing, rafting

På Global Utvikling er vi opptatt av sosiale og internasjonale spørsmål. Hva skiller oss fra de andre? Hva kan være årsakene til fattigdom? Er det mulig å endre på den globale situasjonen? Hvordan og hvorfor oppstår konflikter? 

Du vil se verden i et nytt perspektiv gjennom reiser, møter med mennesker, forelesninger, filmer, diskusjoner og arbeid for en bistandsorganisasjon.

På linja vil det være et grunnleggende prinsipp at fattige mennesker ikke mangler ideer og kreativitet, men ressursene til å sette drømmer ut i live. Du får utviklet et kritisk blikk på bistandsarbeid, samtidig som du gjennom reiser og arbeid for en organisasjon vil erfare når bistand faktisk fungerer og gjør en forskjell. I løpet av året besøker og fordyper du deg i et afrikansk bistandsprosjekt, og vil deretter sammen med klassen fungere som prosjektledere for en innsamlingsaksjon.