× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Aktiv bærekraft favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Møt inspirerende mennesker som vil leve bærekraftige liv.
Få øynene opp for løsningene, slik at du også kan ta et aktivt valg.

På Aktiv bærekraft lærer hvordan du kan leve et moderne liv med et lavt klimaavtrykk.

For at verden skal nå sine miljømål trenger vi å tenke nytt. På linja Aktiv bærekraft blir du inspirert og utfordret til å ta  valg som er gode for deg selv, de rundt deg og miljøet.

Gjenbruk

Liker du scond-hand? Det er klimasmart! Vi arrangerer byttefester, lærer redesign og har reparasjonskaféer.

Samhandling

Det finnes mange mennesker som har funnet gode, bærekraftige alternativer til forbrukssamfunnnet. Vi møter disse folkene og lar oss inspirere av dem.

Vi lager arrangementer og fester hvor vi inviterer lokalmiljøet eller medelever, og viser hvor mye moro man kan ha det uten å forbruke en masse.

Mat og natur

Aktiv bærekraft ønsker å inspirere til et mer bærekraftig kosthold. Vi vet at dette er noe av det viktigste vi som enkeltpersoner kan gjøre for å nå klimamålene. Vi har fokus på hvilke mat vi spiser, hvor den kommer fra og jobber for å forhindre matsvinn.

På Aktiv Bærekraft bruker vi epler som ingen vil ha til å presse vår egen smakfull eplejuice. Vi redder utgått mat fra butikker og deler ut til folk som trenger det, eller lager tunfest med langbord for nabolaget på skolen. Vi lærer å dyrke egne grønnsaker og urter, sanker ville vekster, og lærer hvordan vi bruker dem til å lage god mat.

Undervisningen på linja er knyttet tett opp til årstidene og naturen. For å få lyst til å ta vare på miljøet, må vi lære å bli glade i naturen, gjennom nærkontakt med jord og hav.