Nøkkelinformasjon

Logoen til FagSenteret.
Logoen til FagSenteret.

Lærested

Studiested

Jaren

Nivå

Fag- og svennebrev

Semester

2

Kostnader

33 600

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Utdanningen passer for dyreglade mennesker som har et ønske om å jobbe med dyr profesjonelt.

Utdanningen passer for dyreglade mennesker som har et ønske om å jobbe med dyr profesjonelt. Heste- og dyrefag tar for seg velferd, bruk og teknikk ved hold av hest, hund og andre selskapsdyr. Det må å ha erfaring med å ha jobbet med dyr fra før. 

Dette er et ettårig utdanning som gir deg nødvendig opplæring for å ta den tverrfaglige teoretiske eksamen (5 timer på din nærmeste vdg skole) og gå opp til fagprøven i dyrefag. Utdanningen forgår over nettskole og via praktiske øvelser/samlinger. Du vil få tilbakemelding på innleveringsoppgaver og få hjelp til å forberede deg på en god måte til eksamen.

Undervisningsopplegg

Hele studiet vil bli organisert som nettundervisning med oppgaver til hver uke og veiledning tilknyttet dette. Du vil kunne bruke tidsrammen vi har lagt opp til eller tilpasse det til dine muligheter.  Det ligger ca 4 webinarer/forelesninger i snitt per uke hvor man har oppgaver tilknyttet til disse. Dette skal gi gode signaler på hva som er eksamensrelatert og gi en god forberedelse til eksamen. Vi retter og gir kommentarer på disse. I tillegg vil våre forelesere gi opplegg for samlinger med muligheter for å stille spørsmål, delta i studiegrupper og ha muligheter for å samtale med både forelesere og andre studenter. 

Vi har to samlinger per mnd som legges på kveldstid (annenhver onsdag) slik at alle skal kunne delta. Om du er syk eller liknende så er det ikke noe problem. Samlingene ligger ute i etterkant.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse og/eller arbeidserfaring (ikke nødvendigvis i klinikk) innen relaterte yrker og/eller fullført 2 år videregående.

Læringsutbytte

Vi gir grundig opplæring og forståelse av dyrenes etologi og atferd. Om hvordan man skal utføre ulike arbeidsoppgaver på best mulig måte for dyrene. I løpet av skoleåret skal du være gjennom en rekke ulike deltemaer med teoretisk og praktisk arbeid, slik at du etter endt utdanning er kompetent nok til å jobbe selvstendig. behov og atferd, med vitenskapelige metoder som grunnlag. Kunne følge rutiner og ta ansvar i arbeid med dyr.

Du vil kunne opparbeide deg kunnskap om for og forhåndtering. HMS, renhold, forebyggelse av skader, sykdommer og dyrevelferd. Hvilke lover og bestemmelser som er viktig å kjenne til og hvilke hensyn som må tas i den forbindelse. Dyrearter: Hund, hest og produksjonsdyr, katt og andre dyr som selges i dyrebutikk og litt om dyr som forekommer i dyrehager

Karrieremuligheter

Utdanningen retter seg mot deg som ønsker å jobbe med f.eks. dyreoppdrett, forsøksdyr, dyrebutikk og varehandel, kennel, gårdsarbeid, dyreklinikk, dyrepark, omsetning av dyr, dyrepass, tjenestehund, hundeskole, helse, stell og rehabilitering, dyreassisterte intervensjoner, opplevelse og turisme.

Videre aktuell høyere utdanning er f.eks. – biologi, veterinær, dyrepleier mm.