× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Fotografutdanning, toårig favoritt ikon

Fagskole
Toårig fotografutdanning er en omfattende og praktisk rettet utdanning i fotografi og film for fotografer, som skal hjelpe deg å utvikle din visuelle identitet, og skal forberede deg på en karriere i en spennende og raskt voksende bransje.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Undervising ved lærestaden

Kostnader

218 000

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Utdanningen er veiledet av aktive, profesjonelle fotografer som er noen av de beste i sine respektive fagfelt. Du blir en del av et dynamisk, yrende og utfordrende studiemiljø, som skal hjelpe deg å definere din kreative stemme, og gi deg et nettverk du kan leve av etter endt studietid.

Det første skoleåret er fokusert rundt å bygge en sterk teknisk base gjennom emner i lys, post-produksjon, kamerateknikk, bildekommunikasjon og porteføljearbeid. I tillegg vil du loses gjennom workshops i mote-, reklame-, dokumentarfotografi og film, for å gi deg muligheten til å eksperimentere og til slutt få et klarere bilde på hvilken retning du er interessert i.

Andre skoleår fokuserer vi på virkelighetsnære oppgaver i tillegg til personlige prosjekter, forretningsdrift, en felles avgangsutstilling og en lengre hovedoppgave som strekker seg over tre måneder. Resultatet er en sterk og spisset portfolio, i tillegg til en praktisk skreddersydd plan for en suksessfull karriere som fotograf.

Etter uteksaminering vil du ha tryggheten og kompetansen til å arbeide som fotograf i dagens marked. Utdanningen gir deg en bred fotografisk kompetanse, og du vil være i stand til å arbeide i gallerier, som bilderedaktør, fotoassistent, videograf, eller alt imellom. Vil du fortsette studiene, har du mulighet til å oppnå en bachelorgrad i fotografi hos London College of Communication i London, eller School of Visual Arts i New York.

Undervisningsopplegg

Toårig fotografutdanning handler om en komplett arbeidsprosess; utvikling av en idé, informasjonsinnhenting, konseptutvikling, finne riktig uttrykksform, lys og lyssetting, komposisjon, utførelse av opptak, etterarbeid, produksjon, presentasjon og utnyttelse av nye medier for å nå ut til publikum.

For å gi studentene den nødvendige kompetansen har vi fokusert på fire kjerneområder:

  • Fotografi – teori & teknikk
  • Kommunikasjonslære – historiefortelling & budskapsformidling
  • Nye medier – nye produksjonsmetoder & sosiale nettverk
  • Yrket – utvikling av identitet & utøvelse av yrket

Opptaksinformasjon

Frem til 1. Desember gjør vi forhåndsopptak og vurderer søknader løpende. Søknader som kommer etter 1. Desember vurderes i samlet opptak i april. 29. april er søknadsfristen for våre ettårige og toårige studier. Du søker ved å registrere deg på vår nettside, og får deretter en epost med informasjon om opptaksprøven for studiet du har valgt.

Husk å levere komplett opptaksprøve innen fristen 29. April! Dagen etter vil vår opptakskomité gå gjennom alle innsendte søknader, og dersom du kvalifiserer blir du invitert til en spennende digital opptakshelg 8. – 9. Mai.

Mer informasjon om opptak finner du her.

Karrieremuligheter

Det er i dag fullt mulig for dyktige og innovative mennesker å slå gjennom som fotograf på den nasjonale eller globale arena. En rekke av våre tidligere studenter har gjort seg bemerket i bransjen og her kan du lese om et utvalg spennende prosjekter og studenter.