× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Bachelor i Økonomi og administrasjon favoritt ikon

Universitet og høgskole
Liker du å holde mulighetene dine åpne og passe inn nesten hvor som helst uavhengig av bransje? Er du analytisk og synes det er spennende å forstå hva tall og data betyr for bedrifter og samfunn? Da bør du vurdere økonomi og administrasjon.

Studienivå

Bachelor, 3 år

Organisering

 • Undervising ved lærestaden
 • Nettstudium

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Studiet er allsidig, fleksibelt og gir deg mange spennende muligheter underveis og etter endt utdanning. Du kan eksempelvis velge å fordype deg i fag du interesserer deg for, få praktisk arbeidserfaring eller få internasjonal innsikt og erfaring med et studieår i utlandet. Ønsker du å gå videre på master, så er mulighetene nærmest uendelige.

Uavhengig av bransje eller stilling, så vil du trenge kunnskap om økonomi. Ved å forstå økonomi, kan vi bedre forstå oss selv, hverandre og verden. Derfor mener vi at økonomi er noe av det mest nyttige du kan lære deg, i en verden som stadig er i endring.

Arbeidsgivere trenger kandidater med et bredt spekter av kunnskap, ferdigheter og ressurser. Ta en fleksibel utdanning, som gjør at du kan stige i gradene i bedrifter og organisasjoner.

Bredden består blant annet av disse fagene:

 • Forretningsforståelse. Lær hvordan bedrifter skaper verdier, og hvordan de tar avgjørelser.
 • Kritisk tenkning. En viktig del av dette studiet er å lære å vurdere informasjon på en systematisk og rasjonell måte.
 • Analytiske ferdigheter. Du vil lære hvordan man effektivt analyserer store mengder tall, og hvordan bedrifter bruker analyser til å ta beslutninger.

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg? 

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

 

Muligheter i studietiden

Dette studiet er fleksibelt, og du har mange muligheter i løpet av studietiden. Du har også mulighet til å ta bachelorgraden ved siden av jobb, eller studere på nett.

Gjennomføringen av studieløpet er forskjellig for heltids- og deltidsstudenter og noen av tilbudene som utveksling og internship er forbeholdt heltidsstudentene.

Som heltidsstudent ved Handelshøyskolen BI har du anledning til å søke deg til en rekke spennende steder som utvekslingsstudent og du får tilgang til å søke på internships.

Les mer om vårt utvekslingstilbud

Les mer om internship

Vidare studium

Med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon er du i utgangspunktet kvalifisert for de fleste masterprogrammer i inn- og utland. På BI har vi flere programmer som kan være interessante, avhengig av hvilke fag du syntes er spennende:

I tillegg tilbyr vi valgkurs som lar deg kvalifisere direkte til master i kvantitativ finans eller master i forretningsjus og økonomi. Kontakt msc [at] bi [dot] no for mer informasjon.

Ønsker du å ta en mastergrad ved siden av jobb har vi flere spennende programmer:

Karrierevegar

Den faglige bredden innen økonomi og administrasjon gjør deg kvalifisert til en rekke stillinger både i det private næringslivet og i det offentlige. Studiet inkluderer praktisk arbeid og gir relevant kunnskap om dagsaktuelle problemer.

Du kan jobbe innen mange spennende områder, inkludert:

 • Finansiell rådgiving. Gi kunder og bedrifter råd om hvordan de kan forbedre sin økonomi. Du kan jobbe i en bank eller drive din egen virksomhet.
 • Prosjektledelse. Bruk kunnskapene dine til å planlegge, gjennomføre, og evaluere prosjektarbeid. Denne stillingen er relevant i de aller fleste bransjer, fra reklame til offentlig sektor.
 • Ledelse. Med erfaringen fra dette studiet har du gode muligheter til å jobbe deg mot en lederstilling, slik som daglig leder eller butikksjef.
 • Analyse. Dykk ned i tallene og finn nye innsikter for bedriften du jobber for.

Tilbys ved:

 • Handelshøyskolen BI - campus Bergen
 • Handelshøyskolen BI - campus Oslo
 • Handelshøyskolen BI - campus Stavanger
 • Handelshøyskolen BI - campus Trondheim