× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Visuelle kunstfag favoritt ikon

Fagskole
Asker Kunstfagskole tilbyr toårig utdanning i visuelle kunstfag.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid, Deltid

Organisering

Undervising ved lærestaden

Søknadsfrist

15. mai 2020

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Skolen passer for deg som ønsker å arbeide med kunst, kunsthåndverk, arkitektur, design, illustrasjon, foto, animasjon og andre kreative fag.

Studiet tar sikte på å gi studenten gode ferdigheter i metoder, teknikker og materialer gjennom utforskning av ulike visuelle uttrykk. Det legges vekt på kreativ tenkning i kombinasjon med praktisk arbeid. Som student hos oss utvikler du evnen til å arbeide med selvstendige og skapende prosesser.

Hovedfagene ved skolen er tegning, farge, form, grafikk og kunsthistorie. I tillegg holdes det workshops med temaer som foto, video, visuell kommunikasjon, animasjon, søknadsskriving/portfolio, rom/arkitektur, tekstil og tegneserie. Undervisningen er bygget opp av fagperioder som varer fra én til tre uker, og undervisningsformen er en kombinasjon av praktisk arbeid, forelesninger/teori og mye individuell veiledning. Hvert år reiser vi på studietur til en internasjonal storby for å se aktuell samtids­kunst og kjente orginalverk fra kunsthistorien.

Utdanningen kan anvendes innenfor en lang rekke fag- og yrkesområder. For mange av våre tidligere studenter har skolen vært et springbrett videre til høyskole- og universitetsutdanning innen kunst, kunsthåndverk, visuell kommunikasjon, produktdesign, arkitektur og kunsthistorie. Andre har jobbet videre på egen hånd, eller kombinert det kreative med andre fag­­områder eller tidligere erfaring. 

 

 

Opptakskrav

Det kreves ingen formell forutdanning for å søke skolen. Det generelle opptakskravet er fullført og bestått videregående opplæring. Søkere som ikke har fullført videregående opplæring og som er 19 år eller eldre i opptaksåret kan tas opp på bakgrunn av realkompetansevurdering og opptaksprøve

 

 

Opptaksinformasjon

Hvordan søke
Fyll inn søknadsskjema som du finner på vår nettside: https://www.askerkunstfagskole.no/soknadskjema/.

Du må også laste opp 6-10 valgfrie arbeider, det kan være tegninger, malerier, foto, 3-dimensjonale arbeider, tekstilarbeider, skisser etc. Audiovisuelle arbeider kan eventuelt sendes som link (Dropbox, YouTube etc.) eller pr. post. Det er fint om du viser litt forskjellige teknikker, men det viktige er at arbeidene dine, sammen med det du skriver på søknaden, forteller litt om dine interesser og hva målet ditt med utdanningen er. Du kan bruke nye og eldre arbeider.

Ved ledige plasser etter ordinær søknadsfrist, er det løpende opptak.