× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Matteknologi og matvitenskap

favoritt ikon

Universitet og høgskole

Matteknologi inneholder fag som matkjemi, mikrobiologi, prosessteknologi og produktutvikling. I matvitenskap lærer om matkjemi, ernæring, råvarer fremstillingsmetoder og hygiene.

Varighet

Bachelorgrad tar 3 år. Mastergrad tar 5 år.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og spesielle krav. Se den enkelte utdanning.

Hvordan lages denne listen?

Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.no er merket med NUS-koder. Disse utdanningslistene gir deg informasjon om alle utdanninger som er merket med samme NUS-koder.

Se hvilke NUS-koder som gjelder for denne oversikten

  • ... › Næringsmiddelproduksjon › Master, mat og teknologi, toårig (758105)
  • ... › Næringsmiddelproduksjon › Master, matvitenskap, toårig (758102)
  • ... › Næringsmiddelproduksjon › Bachelor, matvitenskap, treårig (658107)
  • ... › Næringsmiddelproduksjon › Bachelor, næringsmiddelteknologi, treårig (658106)

Utdanninger

Liste over relaterte studier
Tittel Studienivå Lærested Kravkode Førstegang Ordinær
Matvitenskap og ernæring Bachelor, 3 år NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • 45.8
  • 46.4
Matvitenskap Master, 2 år NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Lokalt opptak Lokalt opptak
Master i mat og teknologi Master, 2 år NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Lokalt opptak Lokalt opptak
Bachelor i matteknologi Bachelor, 3 år NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
  • Alle
  • Alle
Liste over relaterte studier
Tittel Studienivå Lærested Kravkode Førstegang Ordinær
Matvitenskap og ernæring Bachelor, 3 år NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • 45.8
  • 46.4
Bachelor i matteknologi Bachelor, 3 år NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
  • Alle
  • Alle
Liste over relaterte studier
Tittel Studienivå Lærested Kravkode Førstegang Ordinær
Matvitenskap Master, 2 år NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Lokalt opptak Lokalt opptak
Master i mat og teknologi Master, 2 år NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Lokalt opptak Lokalt opptak