Lofoten folkehøgskole ligger vakkert til, bare et steinkast fra havet og under noen av de flotteste Lofotfjellene. Naturområdene rundt skolen, samt gode og velutstyrte lokaler gir de beste forutsetninger for god og spennende undervisning. Vi er nær naturen, men butikker og utesteder er likevel bare en spasertur unna.

FOTO-FRILUFTSLIV-TOPPTUR-RANDONEE-SURFING-KLATRING-KAJAKK

1400_border_forside_01-FLYFRI.jpg

Skolen legger vekt på å være godt og moderne utstyrt. Som elev hos oss disponerer du mye utstyr som skolen har kjøpt og vedlikeholder. Fotoavdelinga er svært velutstyrt med profesjonelt studio, nettverk med kraftige maskiner og Norges største mørkerom.

1400_border_forside_01-foto.jpg

Uansett hvilken linje du velger kan du bli med i skolens fotoforum og lære mer om fotografering og digital bearbeiding. Bli inspirert av de mange dyktige fotografene som gjennom året besøker oss.

1400_border_podkast.jpg

Friluftslinjene stiller telt, klatreutstyr og mye annet til din disposisjon. Skolen har dessuten gymsal med buldrevegg, og avtale om tilgang til en 10 meter høy klatrevegg utenfor skolen. Vi har også flere hobbyrom og eget kjøkken som elevene disponerer.

1400_border_forsiden_friluftsliv_02.jpg

Elevene ved Lofoten folkehøgskole kommer fra hele Norge, fra Sverige, Danmark og noen andre land som varierer fra år til år. På den måten har Lofoten folkehøgskole et tydelig internasjonalt preg.

Klasserommet vårt:

Som elev har du også tilgang til gymsal, styrkerom,tekstilsal, hobbyrom, mediatek, musikkrom, skolekjøkken og vedfyrt badstue. 

I nærmiljøet er det alpinanlegg, lysløype, skaterampe, idrettslag og mange ulike foreninger. I kommunen er det jevnlige teaterforestillinger, konserter og kino.

1280_Elin-Tyssedalstveit_010514_04.jpg
Foto: Elin Tyssedalstveit

Lofoten Watch er skolens klima og miljøprosjekt, bli med i aksjoner, strandrydding, delta i debatter og energisparingtiltak, spis grønt og kortreist og møt mange spennende forelesere.

1400_LW_01.jpg

Besøk vår inspirasjonsgalleri >>>

Lofoten folkehøgskole

Telefon: 76069880
www.lofotenfolkehogskole.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 9 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sort descending Interesser
Fjell & ekspedisjon Friluftsliv
Foto Lofoten Media og kommunikasjon
Foto Lofoten analogt Kunst og håndverk, Media og kommunikasjon, Journalistikk
Friluftsliv Lofoten Kano, kajakk, Hundekjøring
Halvårskurs friluftsliv (jan-mai 2022)
Klatring & topptur Klatring, Kano, kajakk, Friluftsliv
Naturfoto Kunst og håndverk, Friluftsliv, Media og kommunikasjon, Europa
Ski & klatring Klatring, Kano, kajakk, Friluftsliv
Surfing & ski Ski, brett, snowboard, Friluftsliv