Folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv finner du i Nordlysbyen Alta, i Norges mest stabile klima for turopplevelser. I vårt friluftsparadis er naturen tett på. Her får du oppleve den berømte Altaelva, de eksklusive Finnmarksalpene og den sagnomsuste Vidda. Sammen skaper vi et magisk år.

Alta folkehøgskole ligger midt i smørøyet for friluftsliv, i furuskogen ved foten av fjellet Skoddevarre og i gangavstand fra Altaelva. I Skoddevarre finner du fiskevann, klatrefelt og skiterreng. Om vinteren spenner du på deg skiene rett utenfor internatdøra. Altaelva renner mot nord fra Sautso, Nordeuropas største elvecanyon, og regnes som en av verdens beste lakseelver. Mellom Finnmarksvidda i sør og Finnmarksalpene i nordvest har vi frodige daler, lange fjorder, spisse tinder og mektige brefall.

God mat i et godt felleskap. Naturen gir mange fantastiske opplevelser, og en av dem er å komme hjem til en deilig middag laget av våre dyktige kokker, og til internatet der du deler stue og kjøkken med andre elever. Dette fellesskapet er et godt utgangspunkt for sosiale utfordringer og livslange vennskap.

  • Linjefaget har du 2 til 7 dager i uka, der de fleste dagene er ute på tur (82 dager)
  • Valgfag fordeles på 4 perioder. Du velger dem når du kommer til skolen. I valgfagene kan du prøve nye aktiviteter, eller lære mer om det du er mest interessert i (29 dager).
  • Fellesturer og dager er hele skolen vanligvis samlet. Bli kjent-tur, førstehjelpskurs, solidaritetsprosjekt, skoletur Opplev Finnmark, skikjøring, samisk seminar, påskevandring og andre turer og opplegg gjør skoleåret komplett (64 dager).
  • I prosjektukene i september og mars får du velge mellom ulike turer og opplegg (10 dager): Svalbard, Lofoten, Tromskysten eller Finnmarksvidda, Finnmarksløpet eller Eget eventyr.

Alta folkehøgskole

Telefon: 78449140
www.altafolkehogskole.no

Utdanningstilbud

Dette lærestedet tilbyr 10 folkehøgskoleutdanninger
Tittel Sort descending Interesser
Andreårselev Friluftsliv
Arktis - Svalbard Kano, kajakk, Jakt og fiske, Foto
Foto Villmark - Island/USA Nord-Amerika, Friluftsliv, TV, film, video, Media og kommunikasjon
Frikjøring Sykkel, Friluftsliv, Europa
Friluftsliv 70° Nord Surfing, vannsport, seiling, Ski, brett, snowboard, Kano, kajakk
Friluftsliv Ingen grenser - botrening Tilrettelagt undervisning, Friluftsliv
Hundekjøring - Finnmarksløpet Hundekjøring
Jakt og Fiske - Finnmark Mat, kjøkken, Jakt og fiske, Friluftsliv
Opplev Nord-Norge Foto, Reiseliv
Ski og skred Vinteridrett, Friluftsliv