Nøkkelinformasjon

Du får opplæring i utvikling, produksjon og distribusjon av medieprodukter i medievirksomheter.

Fullført og bestått opplæring fører fram til svennebrev. Yrkestittel er mediegrafiker.

Læreplan

Læreplan i mediegrafikerfag

Datateknologien fører til at stadig flere får muligheter til å skape medieprodukter. Medie- og kommunikasjonsvirksomhetene stiller høye kompetansekrav til profesjonell yrkesutøvelse. Utøvelse av mediegrafikerfaget krever kompetanse i utforming og tilrettelegging av tekst-, lyd- og bildemateriell. Mediegrafikeren arbeider med utvikling, produksjon og distribusjon av ulike medieprodukter og arbeider i ulike typer virksomheter innenfor mediesektoren.

Opplæringen i mediegrafikerfaget skal gi lærlingen et nært forhold til virkeligheten i arbeidslivet og til medienes utvikling og utfordringer. Opplæringen skal bidra til at lærlingen kan arbeide i samsvar med etiske normer som gjelder for faget og bransjen. Opplæringen skal gi forståelse av fagets betydning i verdiskapingskjeden og hvordan konkrete ideer kan utvikles og problemstillinger kan møtes i praksis innenfor de enkelte mediebærernes muligheter og begrensninger. Opplæringen skal videreutvikle lærlingens kreative ferdigheter og kompetanse i design og produksjon. Kundebehandling, økonomi, produktfunksjonalitet og helse, miljø og sikkerhet inngår i opplæringen.

Opplæringen skal bidra til å gi den enkelte gode arbeidsvaner for systematisk selvstendig arbeid og tverrfaglige arbeidsoppgaver av høy faglig kvalitet. Opplæringen skal fremme evne til kontinuerlig oppdatering og videreutvikling av egen kompetanse og omstillingsdyktighet i yrkesutøvelsen. Opplæringen skal videre gi lærlingen grunnlag for å være med på å ta ansvar i et framtidig yrkesliv. Mange yrker innen mediesektoren krever høyere utdanning. Opplæringen gir yrkesfaglig kompetanse som grunnlag for høyere utdanning innenfor mediesektoren.

Fullført og bestått opplæring fører fram til svennebrev. Yrkestittel er mediegrafiker.

Ta vidaregåande som voksen

Intro
Hvis du er over 25 år og ikke har fullført og bestått videregående opplæring, kan du har rett til gratis videregående. Her kan du lese mer om hvilke regler og rettigheter som gjelder, og hvordan du kan ta videregående som voksen der du bor.
Les mer om videregående som voksen

Arbeidsmarknad

Her finner du en oversikt over bedrifter som har stillinger i relevante yrker.

På gammel kode MKMGR3:

Samarbeidsavtalar