Fakta

Sted:
BI Nettstudier
Studietype:
Kurs
Studieform: Nettstudium

Informasjon oppdatert

6. mars 2024.

Om studiet

I dette kurset tar vi for oss et overblikk over de tre delene i strategiutvikling, og fokuserer på den første delen - analysen.

Å velge en ny strategi for et selskap, må basere seg i en grundig analyse av nåsituasjonen. Alt for ofte preges strategidiskusjonene av synsing framfor fakta. I dette kurset ser vi nærmere på anerkjente metoder for strategisk analyse - både internt og eksternt - omverden, bransjer og konkurrenter.

Undervisningsopplegg

Hvert kurs har en varighet på totalt tre uker. All undervisning er digital, og felles for alle kurs er tre 3-timers nettforelesninger via Zoom på oppsatte tider. Det gjøres opptak fra nettsamlingene i de fleste kursene. I tillegg til nettsamlingene jobber du med fagstoff i ulike former via læringsplattformen Insendi. Innholdet kan variere fra kurs til kurs, for eksempel video, oppgaver, diskusjoner, selvtester med mer.

Alt du trenger for å gjennomføre kurset vil du finne på Insendi. Dersom du har planer om å gjennomføre alle tre kurs i en kursserie og formalisere med eksamen, vil du måtte regne med å kjøpe en bok eller to i tillegg.

Etter fullført kurs vil du motta et deltakerbevis i form av en digital badge. Denne kan du enkelt lagre og dele på LinkedIn eller dine sosiale nettverk.

Læringsutbytte

  • Forklare begreper og reflektere over strategiske analysebegreper
  • Kunne gjennomføre en grunnleggende strategisk analyse av en virksomhet