Nøkkelinformasjon

Logo NKI Nettstudier
Logo NKI Nettstudier

Lærested

Studiested

NKI Nettstudier

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Kostnader

46100

Studieform

Nettstudium

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Ønsker du en kort utdannelse hvor du kan gå rett ut i jobb? Nettstudiet Saksbehandler er praktisk rettet og kvalifiserer deg til flere spennende jobber som saksbehandler i offentlig forvaltning.

Dette er et nettstudium innenfor saksbehandling, som er rettet mot deg som ønsker en jobb der du deltar i beslutningsprosesser for arbeidsgiver. Nettstudiet retter seg primært mot saksbehandling i offentlig forvaltning og gir deg kunnskap om både statsrett og forvaltningsrett, sentrale lover som Grunnloven, forvaltningsloven og offentleglova, saksbehandlingsregler og arkivteori. 

Dette får du:

  • Evnen til å vurdere om offentlige vedtak oppfyller kravet til forsvarlig saksbehandling i henhold til forvaltningsloven 
  • Nødvendig kompetanse innen bruk av bransjerelevante programvarer samt kjennskap til arkivteori og bruk av ACOS Websak, et markedsledende saksbehandlingsverktøy hos kommunal, statlig og privat sektor 
  • Forelesere som er jurister/advokater med faktisk bakgrunn som saksbehandlere 
     

Du lærer videre om habilitet og taushetsplikt, hvordan forvaltningen skal legge til rette for at partene skal kunne ivareta sitt eget beste, samt prosesser ved klagebehandling. Du vil lære viktigheten av juridisk metode ved løsning av juridiske spørsmål, samt få innblikk i hvordan kommunikasjon påvirker din rolle som saksbehandler. 

Nettstudiet gir deg også nødvendig kompetanse innen bruk av bransjerelevante programvarer, samt kjennskap til arkivteori og saksbehandlingssystem. Sistnevnte er en forutsetning for å kunne arbeide med saksbehandling i offentlig forvaltning. Vi er her stolte over å kunne tilby våre studenter opplæring i verktøyet ACOS Websak i studietiden. 

Foreleserne er jurister og advokater med faktisk bakgrunn som saksbehandlere. Dette er helt nødvendig for at du som student på best mulig måte skal få knyttet sammen det teoretiske med de praktiske sidene ved å saksbehandle. 

 

Undervisningsopplegg

Dette er et godt alternativ for deg som liker friheten ved nettstudier, men ønsker å følge en fast progresjon sammen med en lærer og en nettklasse. Det vil være nettsamlinger ca. annenhver uke. Forelesningsinnhold fra nettmøter blir tatt opp slik at du kan se dette i etterkant. Enkelte nettmøter/deler av nettmøter vil være studieaktiviteter hvor du og dine medstudenter diskuterer spørsmål og løser oppgaver.  

I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Det vil være en emnetest i hvert emne som vil gi deg en indikasjon på hva du bør fokusere på for å lykkes best mulig på eksamen.

Opptakskrav

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv i ulike organisasjoner. Send enten vitnemål fra videregående skole, fagbrev eller fyll ut skjema for realkompetanse.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med minst B1 på alle fire delprøver.

Karrieremuligheter

Fagskoleutdanningen Saksbehandler vil kvalifisere deg for et bredt spekter av jobber innenfor flere sektorer. På grunn av den praktiske tilnærmingen i utdannelsen vil du kunne gå rett ut i en operativ stilling. Mange av våre tidligere studenter har fått jobb innenfor flere forskjellige sektorer og oppnådd titler som organisasjonsrådgiver, sekretær, konsulent, saksbehandler, kontormedarbeider, administrasjonskonsulent/medarbeider. Eksempler på områder du kan jobbe innenfor etter endt utdanning kan være:  

  • Helse 
  • Eldreomsorg 
  • Utdanning 
  • Plan- og bygningsrett 
  • Utlendingsrett 
  • Miljørett 
  • Politi 
  • Rettsvesen 

Kvalifikasjon/tittel

Saksbehandler

Alle utdanninger innen