× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.
Henning Stener på sin arbeidsplass Sportradar AS.

YrkesintervjuNettverksadministrator favoritt ikon

Som nettverksadministrator sørger Henning Stener for stabile og trygge nettløsninger til kollegaer og kunder over hele verden.

Henning Stener
43 år
Nettverksadministrator
Sportradar AS, Trondheim.
Vær oppmerksom på at dette intervjuet er over to år gammelt. Det kan ha skjedd endringer i yrket etter at intervjuet ble gjennomført.

Hvorfor valgte du dette yrket?

– Det var det jeg var interessert i. Da jeg startet på høyere studier, begynte jeg først på petroleum. Etter ett år hoppet jeg over på dataingeniør, som det het da. Det var jo dette jeg likte å bruke tiden min på, og særlig kombinasjonen av å lage ting og problemløsning.

nettverksadministrator2_ehmurvold.jpg

Nettverksadministrator Henning Stener sitter foran PC-en ved sin kontorpult.
Lisens: 
All rights reserved.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– Sportradar er et teknologiselskap med kontorer i nesten tjue ulike land, som samler og analyserer sportsdata. Jeg bidrar til å drifte vårt globale nettverk bestående av en infrastruktur av datasentre i Zürich og Wien, nettverk mellom våre kontorer og kunder over hele verden. Engelsk er derfor vårt offisielle arbeidsspråk. Nettverkene er i stadig utvikling, og jeg bidrar til å utvikle, implementere og konfigurere nettverk. En god del av oppgavene handler om problemløsning. Da kan det være at en gravemaskin i Sveits har gravd opp en kabel, hardware dør eller buggs. Da blir det min jobb og finne ut av det, og lage nettverk som gjør at vi er på nett. Underveis bidrar jeg også med teknisk støtte til kollegaer, blant annet gjennom aksesskontroll. Nettverkssikkerhet er viktig.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

– Har du interessen, så vet du ofte mer enn det du klarer å lære i løpet av tre år på skole. Når det er sagt, så vil det nok komme godt med å ta en bachelor innen IT. Den får deg lettere ut i jobb, og vil sørge for at du kan grunnleggende prinsipper. Dette er et fag der utviklingen går raskt, og du må nok uansett regne med at den praktiske delen av jobben må læres når du kommer ut i jobb. Men som nettverksadministrator bør du også ha en viss logisk sans, mye nysgjerrighet og brukbare ferdigheter i engelsk. Arbeidsspråk er ofte engelsk.

Hvem passer ikke dette yrket for?

– Det passer ikke om man ikke har interesse for dette.

Hva liker du best med yrket ditt?

– Her er det nye ting å ta tak i hele tiden. Her blir det aldri kjedelig på jobb. Man blir aldri utlært. Sånn sett er det en fordel at man liker å holde seg oppdatert.  Men yrket kan nok være mer statisk på andre arbeidsplasser. Det kommer an på hvor man jobber.

Hva liker du minst med yrket ditt?

– Det hender det kan by på utfordringer å få informasjonen jeg trenger for å feilsøke noe. De jeg snakker med har ofte ikke samme kompetanse, og det kan gå med mye tid på å lirke ut infoen jeg trenger. Det kan være litt tungt iblant.

nettverksadministrator3_ehmurvold.jpg

Nettverksadministrator Henning Stener sitter foran PC-en ved sin kontorpult.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

– Det må være noen som liker å drive med problemløsning, og grave seg dypt ned i materien. Det er mange detaljer å ta hensyn til, og man må kunne fokusere og ha en logisk sans. En nettverksadministrator må kunne være både korrekt og praktisk for at ting skal funke.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

– Nesten alle type bedrifter har bruk for nettverksadministratorer, men det kan vært lurt å vurdere om man vil jobbe kun med drift eller med utvikling. Her hos oss handler alt om IT, men i de fleste bedrifter er dette mer en støttefunksjon.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Vanlig lønnsnivå her hos oss er årslønn fra 500 000 kroner om man har utdanning på masternivå, og rundt 450 000 kroner om man har en bachelor.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

– Det tror jeg er rimelig bra.

Tekst: Eva Hilde Murvold

    • Nettverkene er i stadig utvikling, og jeg bidrar til å utvikle, implementere og konfigurere nettverk. 

Yrkesbeskrivelser