× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.
Prosjektleder Therese Korsvik Eliassen foran rådhuset i Bodø.

YrkesintervjuProsjektleder favoritt ikon

Som prosjektleder kan du jobbe med forskjellige fagfelt. Therese Korsvik Eliassen jobber med markedsføring.

Therese Korsvik Eliassen
29 år
Prosjektleder
Bodø i Vinden, Bodø

Hvorfor valgte du dette yrket?

– Det var helt tilfeldig at jeg ble prosjektleder. Jeg visste at jeg ville ha en jobb der jeg hadde mulighet til å utvikle meg og stadig lære nye ting. Da jeg tok mastergrad i sosiologi fikk jeg en ekstrajobb som prosjektmedarbeider. Det viste seg fort at jeg hadde teft for prosjektarbeid. Jeg fikk kontakt med en annen arbeidsgiver som hadde en fast ledig stilling, og jeg fikk tilbud om stillingen. Det var definitivt oppgaver jeg trivdes med og var flink til, og jeg følte at jeg endelig hadde funnet ut hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Så jeg ramlet på en måte bare inn i yrket. 

jobbforedrag2.jpg

Prosjektleder Therese Korsvik Eliassen gjør seg klar til å holde foredrag om jobbmulighetene i Bodø.
Lisens: 
All rights reserved.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– Når du blir prosjektleder får du et mål, og så er det din jobb å finne veien til det målet. I det prosjektet jeg jobber med nå er målet å få flere folk til å flytte til Bodø.

Det er ikke bare én ting som skal til for at folk flytter hit, så jeg må utvikle og sette i gang mange små prosjekter for å nå målet. Det er i hovedsak markedsføringstiltak, men også nettverksbygging og kompetanseheving hos næringslivet. Dette gjør at absolutt ingen arbeidsdager er like.

Vanligvis starter jeg dagen med å sjekke tall på Facebook, Instagram og nettsiden vår for å se om vi når de målene vi ønsker. Dersom noe må justeres, tar jeg kontakt med reklamebyrået som leverer tjenester til oss for å drodle nye ideer. For eksempel kan vi bestille artikler og saker til hjemmesiden vår. Jeg må også å lage og bestille annonser hvis vi har kampanjer.

Jeg jobber også hele tiden med arrangementer. Det kan for eksempel være foredrag. Da må jeg sette opp en framdriftsplan og et budsjett. Så må jeg bestille foredragsholdere, sette opp betalingsløsninger og markedsføre arrangementet.

Det er også viktig å skape nettverk i jobben. Derfor er jeg ofte ute på møter med partnerbedrifter, leverandører og kollegaer. Der kan vi diskutere ideer, komme med innspill til utvikling og gjennomføring, eller rett og slett skaffe ny kunnskap som kan drive prosjektet videre. Jeg har også et eksternt styre som hjelper meg med å ta store avgjørelser i prosjektet.

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

– Av formell utdanning er det mange veier til målet. Mange prosjektledere har bachelor i økonomi eller markedsføring. Selv har jeg gått veien via sosiologiutdanning.
Det viktigste er nok likevel de personlige egenskapene. Samtidig som du må være strukturert for å nå de målene du setter deg, må du også være forandringsvillig. Du må være kreativ og ha evne til å se nye løsninger når noe ikke går som det skal, men også ha en gjennomføringsevne når du først har bestemt deg for tiltak.

Å nå frister er en del av hverdagen, så du må takle litt stress. Dessuten er det greit om du er omgjengelig og glad i mennesker. Det er også viktig at du er selvstendig, for som prosjektleder jobber man også mye alene. 

Hvem passer ikke dette yrket til?

– Personer som liker rutiner og faste oppgaver burde nok velge et annet yrke. Prosjektledere må også tåle å ta med seg jobben hjem iblant.

Hva liker du best med yrket ditt?

– Det jeg liker aller best er at jeg får lov til å være kreativ i hverdagen. Jeg får finne på ideer og skape noe ut av ingenting. Å se en idé bli til virkelighet er litt magisk.

Dessuten må jeg nevne at jeg også setter enormt pris på å kunne styre arbeidshverdagen min selv. Så lenge jeg når frister som er satt er det ingen som blander seg inn i hvilken rekkefølge jeg velger å gjøre ting.

Hva liker du minst med yrket ditt?

– Jobben kan bli litt altoppslukende inn imellom. Når du er veldig engasjert i noe og ønsker å oppnå toppresultater, er det vanskelig å ikke la seg påvirke av stress. Da er det viktig å ta gode pauser og slå av mobiltelefonen på ettermiddagene og i helgene.

jobbtelefon4_smil.jpg

Prosjektleder Therese Korsvik Eliassen snakker mye i telefon når hun er på jobb.
Lisens: 
All rights reserved.

Hva slags type folk vil du anbefale denne jobben for?

– Engasjerte, kreative og resultatorienterte mennesker som ønsker seg mer enn en jobb. Jeg bruker å si at dette er min «jobby». Det er noe jeg brenner for og noe gleder meg til å ta fatt på hver eneste dag.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

– Dette synes jeg er vanskelig å svare på. (Les mer om mulighetene rundt prosjektledelse her. Red anm.).

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Snittlønn for prosjektledere innen markedsføring er ifølge Kommunikasjonsforeningens lønnsundersøkelse rundt 600 000 kroner i året.

Hvordan er sjansene for å få jobb innen dette yrket?

– Gode prosjektledere er svært ettertraktet! Jeg tror det er veldig gode sjanser for å få jobb om du har de rette egenskapene.

 

Tekst: Isabell Mari Grønnslett

 

    • Mange prosjektledere har bachelor i økonomi eller markedsføring.
    • Når du er prosjektleder får du et mål. Det er din jobb å finne veien til det målet.
    • Personer som liker rutiner og faste oppgaver burde nok velge et annet yrke.

Yrkesbeskrivelser